Írd be, mit keresel:

Kókuszos-gyömbéres piskóta málnával – pillekönnyen, kiadósan

Az aromás málna sokunk kedvence, de valljuk be, ugyancsak megkérik az árát, így ha desszertbe szeretnénk tenni, érdemes olyan receptet választani, ahol a főszerepet játszhatja akár egy kevés málna is. Egy habkönnyű piskóta ideális ehhez, egy kis vaníliával, kókusszal és gyömbérrel megbolondíthatunk.

Cookta - 2017.06.11.
Kókuszos-gyömbéres piskóta málnával – pillekönnyen, kiadósan

Egyszerűségében nagyszerű sütemény a piskóta, amit nyár elején leggyakrabban meggyel vagy cseresznyével pöttyözve sütünk, de málnával is nagyon finom, főleg akkor, ha könnyű és magas a piskóta, aminek az a titika, hogy nemcsak a tojásfehérjét kell jó keményre verni, de a cukros tojássárgát is sokáig, egészen halványsárgára, jó levegősre kell kikeverni, a tészta összeállításánál pedig arra figyelni, hogy ne törjük ösze a habot.

A piskótatésztába most a vanília mellett egy kis őrölt gyömbér és kókuszreszelék is került, ez a sütit egy kicsit izgalmasabbá teszi, nem kapnak túl nagy hangsúlyt, de a kókusz és a gyömbér is jól kiegészíti a málna aromáit. Bár egyszerű sütemény, tortaformában sütve ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét, például egy kis vaníliaöntettel kiegészítve.

Kókuszos-gyömbéres piskóta málnával

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 4 evőkanál víz
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csapott teáskanál őrölt gyömbér
  • csipet só
  • 20 dkg málna

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.

A sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral egészen világos sárgára, habosra, könnyűre verjük, hozzáadjuk a vizet, és ezzel is kikeverjük. A habot óvatosan, több részletben a cukros tojássárgájába forgatjuk, hozzáreszeljük a citromhéjat, majd az őrölt gyömbérrel elkevert lisztet is beleszitáljuk, meghintjük a kókusszal, és finoman összekeverjük.

Kivajazott, kókuszreszelékkel hintett tepsibe vagy kapcsos tortaformába simítjuk a tésztát, megpotyogtatjuk a málnával.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 15-17 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve, szeletelve vagy kockára vágva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.