Írd be, mit keresel:

Nyári rizses hús – egyedényes gyors változat csirkével

A rizses húst régóta elkönyveltük egy uncsi menzafogásnak, pedig lehet ezt is jól készíteni, akár a klasszikus receptet választjuk, akár egy könnyebb, gyorsabb, zöldséges-csirkés alakbarát változatra szavazunk. 

Cookta - 2017.06.14.
Nyári rizses hús – egyedényes gyors változat csirkével

Az úgynevezett one pot, vagyis egyedényes fogások ugyancsak népszerűek mostanában: ezek olyan egytálételek, többnyire tészták, amelyekhez mindössze egyetlen lábas szükséges, ez is jelzi egyszerűségüket. Ez a rizses hús is épp ilyen, és valóban praktikus, szinte alig kell mosogatni utána, és az egész kiadós fogás fél órán belül elkészül.

Ebbe a nyárias, zöldséges fogásba most kaliforniai paprika, újhagyma és sárgarépa került a csirkemell és a rizs mellé, a pirospaprika helyett pedig egy kevés paradicsompüré. A zöldségek bátran variálhatók, szinte bármi jó bele, egy kis zöldborsó, kukorica, gomba, cukkini vagy brokkoli, kinek mihez van kedve vagy mit talál a hűtőben. Az alaplevet viszont nem érdemes kispórolni belőle, ha nincs otthon házi készítésű alaplevünk, akkor bioleveskockából készíthetünk hozzá forró vízzel.

Nyári rizses hús

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 20 dkg rizs
  • 3 szál újhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 piros kalifornia paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 5 dl alaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk, a csirkemellet kockára vágjuk.

Egy lábasban 2 evőkanál olajon fehéredésig sütjük kevergetve a csirkemellfalatokat, hozzáöntjük a rizst, 2-3 percig kevergetve pirítjuk, majd hozzáadjuk az újhagyma zöldjét, kivéve az összes előkészített zöldséget, a sűrített paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, átkeverjük, majd felöntjük az alaplével, ezzel is átkeverjük, majd lefedjük, és közepes lángon 20 percig főzzük.

Ellenőrizzük, hogy a rizs kellően puha-e, ha szükséges, még egy kis folyadék hozzáadásával készre főzzük, ha igen, akkor tálalhatjuk a félretett hagymazölddel megszórva.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.