Írd be, mit keresel:

Menzareform japán módra – ezt kellene eltanulnunk!

Míg nálunk erősen vitathatóra sikerült a menzareform, addig Japánban egészen lenyűgöző, mit és főleg hogyan esznek a gyerekek az iskolában. Nem egyszerűen csak egy étkezés az ebéd, hanem az oktatás, fejlesztés része, és ebből nagyon jó lenne átvenni egy-két ötletet.

Cookta - 2017.06.16.
Menzareform japán módra – ezt kellene eltanulnunk!

Japánban a legalacsonyabb a gyerekkori elhízás, és ez annak köszönhető, hogy tudatosan és már egészen apró gyerekkortól bevonják a kicsiket az étel készítésébe, a tálalásba, közös élménnyé teszik az étkezéseket. A kicsik még csak a terítésben és a tálalásban, a nagyobbak pedig a főzésben, az ételek előkészítésében is részt vesznek, és ha van rá lehetőség, akkor az iskola kertjében különféle zöldségeket is termesztenek – az oktatás részeként, hiszen így egy csomó olyan tudást a gyakorlatban is megszerezhetnek, ami a környezet- vagy biológiaórán szárazabb formában szerezhetnének meg, nem mellesleg így nagyobb értéke is lesz az ételnek, a környezettudatosságról már nem is beszélve.

Objektum doboz

Az is része az ebédjüknek, hogy az ételek történetéről és tápértékéről a tanítók mesélnek nekik, és ha a közeli tanyáról, termelőtől vagy az iskola kertjéből származik valamelyik alapanyag, azt külön kiemelik, így emelve az értékét az ételnek, a gyerekeket pedig tiszteletre, megbecsülésre nevelve. Az pedig csak hab a tortán, hogy maguk után jókedvűen és teljes természetességgel elpakolnak… Hm… Vajon lehetne ezt nálunk is így?

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.