Írd be, mit keresel:

A legjobb budapesti reggelizőhelyek

A reggeli a nap legfontosabb étkezése! Hétköznap sokan kihagyják az időhiányra hivatkozva, vagy csak úgy útközben bedobnak egy péksütit két metrómegálló között. A hétvége viszont a pihenés és a feltöltődés időszaka – így ilyenkor tényleg minden adott ahhoz, hogy kicsit jobban odafigyeljünk magunkra,

Cookta - 2017.06.17.
A legjobb budapesti reggelizőhelyek

Bár a legkézenfekvőbb megoldás az, hogy az ember elbattyog a legközelebbi közértbe zsemléért és tejért, de azért néha igazán megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy ellátogatuunk egy menő reggelizőhelyre. Már csak azért is, mert Budapest nem szűkölködik bennük… Molnár Viola Anna, társoldalunk, a Vous.hu szerzője ajánlja a kedvenc helyeit. 

– Szerintem nincs olyan ember, aki ne imádná a hétvégéket. Ilyenkor végre kipihenhetjük magunkat, kicsit lassabb fokozatra kapcsolhatunk, és kiélvezhetjük az életet. Végre jut idő mindenre – egy kellemes reggelire is. Hogy hol? Akár otthon, a konyhában vagy a teraszon – de ha valami különlegesebbre vágytok, vagy csak nem akartok bajlódni a bevásárlással és az ételek elkészítésével, az alábbi helyek bármelyikét ajánljuk.

Törökméz Reggeliző Delikát

Budán, a Gül Baba felé vezető úton található, ahol nagyon nagy szükség volt már egy ilyen helyre, amikor tavaly megnyílt. (Tudom, miről beszélek, a környéken élem az életem…) A belső rész letisztult és ízléses, a terasz pedig árnyékos és kellemes. Az egész napos reggelikínálatot szuper kávékkal, bodzapezsgővel és borkülönlegességekkel egészítették ki. Az árak láttán az ember kétszer is meggondolja, mit kér – viszont az adagok láttán kárpótolva érzi magát.

Forrás:
Facebook / Törökméz

Zoska Reggeliző és Kávézó

Az egyik legcukibb hely a belváros szívében. Már az külön örömforrás, ha az ember kiválaszthatja, hova ül majd le: a galériába, az ablakba, esetleg a műfűvel borított kis részre – de a menü sem hagy kivetnivalót maga után. Klasszikus reggelik szuper alapanyagokból, frissen, néha kis csavarral tálalva. Édes és sós fogások, kicsi adagok és kiadós ételek közül egyaránt lehet választani. Egy alkalommal barackos-mozzarellás melegszendvicset ettem náluk, és azóta is arról a szendóról álmodom…

Ami miatt külön pluszpontot érdemelnek, hogy nemcsak egy bizonyos idősávban kínálnak reggelit, hanem egész nap. Szóval ha hozzám hasonlóan ti sem szerettek 10 előtt kikecmeregni az ágyból, akkor ez lesz az a kis menedékhely, ahol befogadnak titeket egy kiadós reggelire.

Forrás:
Facebook / Zoska / Koppány Anna

A listának még nincs vége, a többi reggelizőhelyről itt olvashattok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.