Írd be, mit keresel:

Álomalak 10 nap alatt – de legalább mínusz 5 kiló!

A strandszezonra mindenki szeretné egy kicsit formába hozni magát, megszabadulni néhány makacs kilótól, és nemcsak a látvány, hanem a jobb testérzet miatt is. 10 nap odafigyeléssel, pontosabban nyerskosztos diétával ez könnyedén sikerülhet.

Cookta - 2017.06.20.
Álomalak 10 nap alatt – de legalább mínusz 5 kiló!

Bár vannak elkötelezett hívei a vegán és a nyersvegán táplálkozásnak, mi senkit nem beszélünk rá erre az étkezési módra hosszú távon, de 8–10 nap csodákra képes: ennyi idő alatt semmiből nem szenved hiányt a szervezetünk, még akkor sem, ha nem pótoljuk megfelelően a fehérjét, viszont a sok nyers, rostokban gazdag zöldség és gyümölcs kitisztítja az emésztőrendszert, a természetes enzimek serkentik, aktivizálják, megújulásra késztetik a szervezetet, mégpedig sejtszinten is, valósággal kivirulunk, megfiatalodunk. Az sem utolsó szempont, hogy a rostokban gazdag, de zsiradékban szegény étrend az alakunknak is jót tesz – 10 nap alatt akár 5 kilótól is megszabadulhatunk.

Mit ehetünk, ihatunk?

Bármilyen zöldséget, gyümölcsöt, magokat ehetünk, amit hőkezelés, vagyis sütés-főzés nélkül lehet fogyasztani, így krumplit és padlizsánt például nem, de ezen kívül gyakorlatilag bármit. El kell viszont felejteni a gabonákat, a tejtermékeket, húsokat és halakat, a tojást, a hüvelyeseket és a rizst is, és természetesen az alkoholt. Nem olyan nehéz mindez, csak elhatározás kérdése: minden fejben dől el…

Reggelire készíthetünk gyümölcsturmixot, smoothie-t, gyümölcssalátát, ízesítésre kis mézet, fűszereket használhatunk. Ha attól tartunk, hogy megéhezünk vagy éhesek maradunk, akkor egy kis chiamaggal gazdagíthatjuk a gyümölcsös kreációkat – ebből 1-2 kanálnyi is nagyon jól eltelít.

Napközben bármikor és bármennyit ehetünk, de csak zöldséget és gyümölcsöt, nyersen – aprítva, reszelve, csíkozva, darálva, elsősorban salátának elkészítve. Ízesítéshez használhatunk citromot, olívaolajat, bármilyen zöldfűszert, illetve fogyaszthatunk mindenféle nyers magokat: mandulát, diót, mogyorót, lenmagot, tökmagot.

A 10 nap alatt beilleszthető 2 joghurtos, kefires nap, illetve 1 rizses nap is, amikor a nyerskoszt mellett joghurt vagy kefir, illetve sós vízben főtt rizs is fogyasztható ízlés szerint.

Mindemellett nagyon fontos a sok folyadék, ami elsősorban víz, illetve bármilyen herbatea vagy gyümölcstea, édesítés nélkül, legfeljebb egy pici mézzel elkeverve, de édesíthetjük egy kis narancslével vagy egy felkockázott őszibarackkal, nektarinnal is.

A kezdet és a vég

A nyerskosztos étrend előtt érdemes 1-2 húsmentes napot tartani, soványabb, könnyebb fogásokkal, párolt vagy sült zöldségekkel, hogy a szervezetet ne érje túl hirtelen a változás. De még ennél is fontosabb, hogy a diéta befejezésekor is törekedjünk a fokozatosságra: ne sokkoljuk a gyomrunkat és az emésztőrendszerünket egy jó tejfölös-sajtos lángossal vagy egy szép nagy steakkel. Indítsunk egy kis főtt krumplival, párolt zöldséggel, húsból pedig elsőként sovány csirkét vagy halat válasszunk, hogy a szervezetünknek legyen ideje a visszaállásra.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.