Írd be, mit keresel:

Csirkés-gombás töltött cukkini, aminek nem lehet ellenállni

Gyönyörűek a zsenge kis cukkinik a piacon, és ezek már hazaiak! Bár cukkini ma már egész évben kapható, az igazi nyári elsőknek adjuk meg a lehetőséget, hogy főszerepben lehessenek – például egy csirkés-gombás raguval megtöltve, sok sajttal aranyszínűre sütve!

Cookta - 2017.06.21.
Csirkés-gombás töltött cukkini, aminek nem lehet ellenállni

A cukkini tényleg ezerarcú zöldség, semleges íze miatt rengeteg módon készíthető, rántva, krémlevesnek, raguba téve, grillen sütve vagy lereszelve tócsninak, de még csokitortát is süthetünk belőle… A töltött cukkini pedig önmagában is megállja a helyét, köret sem kell hozzá, ha könnyű, nyári fogásnak szánjuk, de kínálhatunk mellé természetesen salátát vagy akár párolt rizst, krumplipürét is.

A cukkini töltelékébe most csirkemell és gomba került, fűszere pedig csupán friss petrezselyem, mindezeket pedig egy kis tejszínnel főzzük krémes, szaftos raguvá. A kivájt cukkinicsónakokat – ha kellően zsengék – nem kell elősütni, pont átsülnek majd, mire a töltelékre halmozott nem kevés reszelt sajt szép aranyszínűre sül.

Csirkés-gombás töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 2 zsenge cukkini
  • 2 csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2-3 evőkanál olaj
  • só, bors

Elkészítése: A cukkiniket megmossuk, a végét levágjuk, majd hosszában kettévágjuk, a belsejüket egy kanállal vagy karalábévájóval kikaparjuk, a belső húst finomra aprítjuk.

A hagymát és a gombát megtisztítítjuk, mindkettőt apróra vágjuk. A csirkemellfilét felkockázzuk, és késes robotgéppel finomra felaprítjuk. 

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a hagymát, megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát is, és időnként megkeverve addig pároljuk, míg a gomba kiengedett leve elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a csirkehúst is, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkini húsát és a felaprított petrezselymet, átkeverjük, és felöntjük a tejszínnel. Addig főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik.

A cukkiniket sütőtálba fektetjük, belekanalazzuk a tölteléket, és a reszelt sajttal bőségesen megszórjuk. Kevés vizet öntünk alá, és 180 fokos sütőbe toljuk, légkeverés mellett 20–25 perc alatt megsütjük.

Forrón tálaljuk, kínálhatunk mellé salátát, vagy akár párolt rizst, bulgurt, kölest is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.