Sajnos itthon még mindig baromi kevés halat eszünk, köszönhetően annak, hogy a háziasszonyok utálnak vele bíbelődni, mert szálkás, de leginkább annak, hogy valószínűleg sokan nem ettek még halat jól elkészítve. Pedig, hál' istennek, az utóbbi években itthon is gombamód szaporodnak a jobbnál jobb halat kínáló éttermek és bisztrók. Mojzes Nóra, társoldalunk, a Vous.hu szerzője megmutatja, melyek azok, ahova mindenképp érdemes ellátogatni izgalmas és isteni halas ételekért.
Halkakas halbisztró – a hazai halak szerelmeseinek
Ez az egyik kedvenc helyem, és az egyik úttörő is a halas helyek közül. Nagyon apró, nagyon eldugott – na jó, azért nem annyira –, és nagyon finom fogásokat találtok náluk. Egy igazi budapesti gyöngyszem! A halak szuperfrissek – amiket itthoni gazdaságokból és tavakból szereznek be –, és izgalmasan készítik őket. A halburgert melegen ajánlom mindenkinek, ahogyan a pontyropogóst, a halgolyókat, a harcsacurryt rizzsel és a harcsagírosztálat is. Igazából bármit, hiszen náluk rosszat még soha nem ettem – mindezt úgy, hogy egyébként nem vagyok egy óriási halrajongó én sem.
Stég Halsütöde – a halak és a belváros szerelmeseinek
Ha hazai halakra vágytok, de a belváros forgatagában, akkor a Stég lesz a ti helyetek. Minőségi alapanyagokkal, főként tiszai halakkal dolgoznak. Az étlap változatos, és meglepően baráti. Még napi menüt is ehettek náluk. A Halkakashoz hasonlóan itt is ehettek harcsagíroszt, emellett pontyhalászlevet, haltepertőt, fish & chipset – amit valamiért még azok is kedvelnek, akik amúgy nem is szeretik a halat –, sült keszeget, és még sorolhatnánk.
További halbisztrók a cikk folytatásában >>