Írd be, mit keresel:

Trükkös italhűtés gyorsan, ha hirtelen koccintani vágysz!

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor egy forró nyári estén koccintani szeretnénk egy pohárka könnyű rozéval, fehérborral vagy pezsgővel, de az ital nem elég hideg... A hűtő, de még a fagyasztó is lassan hűt, de van egy frappáns módszer, amivel percek alatt bármilyen italt lehűthetünk.

Cookta - 2017.07.01.
Trükkös italhűtés gyorsan, ha hirtelen koccintani vágysz!

Akár a vendégek érkeznek a kerti partira egy üveg illatos borkülönlegességgel, akár hazafelé hirtelen felindulásból veszünk egy palack habzóbort, jó tudni, hogy a hűtőbe téve óránként csak 1-2 fokot csökken az ital hőmérséklete. Márpedig a fehérbor és a rozé 9-12, a habzóbor és pezsgő 7-8 C-fokon a legfinomabb. A fizika csodás törvényeit kihasználva viszont trükközhetünk egy kicsit a hűtéssel, és pár perc alatt elérhetjük a kívánt hőfokot…

Nincs más dolgunk, mint egy edénybe hideg vizet engedni, ebbe 2 marék jeget és 1 marék sót dobni, majd beletenni az üveget, lehetőleg úgy, hogy a jeges-sós víz ellepje. A só ugye megolvasztja a jeget, de a halmazállapotváltozáshoz energiára van szüksége, vagyis hőt von el a környezetéből, tehát a mi hűtendő itókánktól, és csudás módon mindezt egészen gyorsan – 3-4 perc alatt!

Természetesen a technikát nemcsak alkoholos italokhoz, hanem limonádéknál, gyümölcsleveknél is bevethetjük – bár itt a jégkocka is működik…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.