Írd be, mit keresel:

3 étel, amit Budapesten meg kell kóstolni – amerikai fiatalok szerint

Mindig nagy viták tárgyát képezi, melyek a legfinomabb ételeink, mi az, amit minden külföldinek meg kellene kóstolnia, amin keresztül gasztrokultúránkat egy pár napos út során is megismerhetik. Az alábbi videóban nem nyúltak nagyon mellé, de még lenne pár ötletünk!

Cookta - 2017.07.10.
3 étel, amit Budapesten meg kell kóstolni – amerikai fiatalok szerint

Amikor útra kerekedünk, világot látunk, egy eddig még ismeretlen vidékre látogatunk, mindig örülünk néhány támpontnak a helyi szokásokat, kultúrát és persze az ételeket illetően. Három jellegzetes ételt kiválasztani nagyon nehéz, legyen az bármelyik kultúrkör, de a sztereotípiák azért nem véletlenek. Az alábbi videóban pedig épp ez az amerikai fiatalok feladata: bemutatni azt a három kihagyhatatlan magyar fogást, ami kihagyhatatlan akár egy rövidke körutazás során is.

Nem meglepő, hogy a desszerttel kezdik, deee… azért meglepő. Mindenesetre ízlik nekik a kürtős kalács, ami tényleg jó és igazán különleges, formájában, elkészítési módjában, de azért még vannak jó desszertjeink.

Objektum doboz

A lángos a második, aminél tévesen azt emelik ki, hogy a másnapos és ittas emberek kedvence, pedig szerintünk mindenki imádja, piacon és strandon is abszolút klasszikus, és bár a fánkhoz hasonlítják sós verzióban, rögtön nagyon egészségtelennek is tartják. Csókolom, akkor a fánk, az amerikaiak kedvence nem az? Na ugye…

A harmadikat szerintünk mindenki első helyre tette volna: igen, ez a gulyás! Amit az egész világ paprikás raguként emleget és készít, de nálunk ez egy tartalmas LEVES! Lehet szósznak nevezni a piros és fűszeres lét – mint a videóban –, de ez akkor is egy jó kis kiadós leves. 

Ti mit ajánlanátok még mindenképpen kipróbálásra?

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.