Ritkán szoktam ragut megosztani, mert nem lehet igazán szépen tálalni, viszont az is igaz, hogy ezek azok az ételek, amiket minimális főzőtudománnyal is el lehet készíteni, és szinte biztos, hogy mindenkinek ízlik.
Mert a szósz ugye ápol és eltakar, így nem feltétlenül veszik észre a finnyásak, hogy milyen finomság van benne… Ez a gombás ragu csirkehússal nagyon egyszerű, különlegesen finom lett, pedig semmilyen extra kellék nincs benne.
Laskagombát ritkán veszek – nem is értem, hogy miért, mert nagyon finom, és a gombát nem annyira kedvelők is szívesen eszik, mert nem „gombás” az állaga. Persze bármilyet használhattok, de fő a változatosság. Kellemes és kiadós ragu, készítsétek el ti is!
Tejfölös-laskagombás csirkeragu currys rizzsel
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés: Egy kis lábasban 1 evőkanál olajat hevítünk. Egy pohárban lemérjük a rizst, ráöntjük. Kevergetjük, míg kicsit kifehéredik. A bögrét használva mércének felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, felforraljuk. Ekkor mérsékeljük a lángot, fedőt teszünk rá, és kb. 20 perc alatt készre főzzük. Közben megsózzuk, meghintjük a curryvel. Ha kész, elzárjuk a lángot, fedő alatt legalább 5 percig pihentetjük.
A csirkecombokat kifilézzük, falatnyi darabokra vágjuk. Levágjuk a gombának azt a részét, ahol a szárai összenőttek, a maradékot nagyobb csíkokra szeljük. A maradék olajat egy nagyobb teflonserpenyőben felhevítjük, rádobjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, 5 percig kevergetve sütjük közepes lángon. Ekkor hozzáadjuk a csirkét, újabb kb. 5 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha kicsit megpirulnak. Ekkor beleöntjük a tejfölt, kevergetjük, mikor mártásállagú lesz, elzárjuk a lángot, és rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
Tálaláskor a rizst tányérra szedjük, a raguval körítjük.