Írd be, mit keresel:

3 vérbeli retróhely Budán, amit érdemes felfedezni

Bár a retrónak nagy divatja van mostanság, nemrégiben zárt be egy ikonikus étkezde, a Pajtás, és elmondhatjuk, hogy inkább a retrósra hangolt új helyek hasítanak – de vannak még felfedezésre váró igazi, régi helyek is. Most 3 budai helyet ajánlunk azoknak, aki szívesen elmerülnek a múltban.

Cookta - 2017.07.14.
3 vérbeli retróhely Budán, amit érdemes felfedezni

Furcsa vonzódás ez a retró-feeling: a sokat utált volt rendszer végtelenül leegyszerűsített, olcsó, lekopott helyeit sokan próbálják megidézni, a romkocsmákban ócskapiacokról és lomtalanításokból kimentett bútorokkal, lámpákkal, kellékekkel teremtik meg a visszavágyódós hangulatot, és még olyan fiatalok is törzsvendégek, akik bőven a rendszerváltás után születtek. 

Buda belseje viszont 3 olyan autentikus retró – vagyis nem imitált, hanem eredeti és folytonosan működő – helyet is rejt, amit érdemes felkeresni. Időutazás, de emellett nagyon kellemes is, mindhárom teraszos, barátságos, nem akar retró lenni, hanem AZ. Középkorúaknak még emlékek villanhatnak be, fiatalok pedig úgy teraszozhatnak, hogy pár órára szüleik fiatalságába képzelhetik magukat. Ha van egy szabad napunk, akár egy budai retrótúrát is tehetünk a 3 hely összefűzésével, még egy séta is beleférhet a Normafán.

Bambi

Egy bambi mellett megbeszéljük! – ezt mindenki érti, még az is, aki sosem ivott bambit, akinek a Bambi a legjobb tudása szerint is egy cuki őzike egy gyerekkori mesefilmből. A Bambi egy presszó is, ami nem változik, sem a piros műbőr székek, sem a melegszendvics, és ez az egyik utolsó hely, ahol a kávét is ugyanabból a pohárból ihatjuk a '60-as évektől a mai napig. Semmi újítás és frissítés – virsli és sör, klasszik minyon –, igazi időutazás!

Forrás:
Facebook

Forrás:
Facebook

Bambi Eszpresszó
II. Frankel Leó utca 2–4.

Makk VII.

A Makkhetes is igazán klasszikus, a terasz kicsit frissült, belül autentikus, az étlap szezononként változik, de főleg nagy és régi klasszikusok szerepelnek. Nagyon finom, házias, a pincérek udvariassága a békeidőket idézi, az árak azért „hegyvidékiek”, vagyis nem olcsó, de tényleg hagyományos és minőségi, egy teraszozós nyári ebédet mindenképpen megér, a halászlé pedig különösen finom itt, és korhely változat is van.

Forrás:
Facebook

Forrás:
Facebook

Makk Hetes Vendéglő
XII. Kiss János altábornagy u. 59.

Tik Tak

A délutáni és esti órákban pörög föl a Tik Tak, a Böszörményi út jellegzetes kocsmája. Szuper terasz és személyzet, harapnivalónak virsli és melegszendvics van, megtűrik a szomszéd cukrászdából – Rigó Jancsi – hozott zseniális pogácsát. A retróérzés hamisítatlan, egy sátorponyva csupán az újítás, ami hűvösebb és esős időkben is élvezetessé és kihasználhatóvá teszi a teraszt. Pénztárcabarát és nagyon színes hely, szeretjük!

Forrás:
Facebook

Forrás:
Facebook

Tik Tak Presszó
XII. Böszörményi út 17/c

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.