Írd be, mit keresel:

Egészséges házi gumicukor – nassolás lelkiismeret-furdalás nélkül

Ne is tagadjuk, néha úgy rá tudunk kívánni egy-egy édes falatra, hogy akár ölni is képesek lennénk érte. Na jó, ez azért kissé túlzás, de ha egyszer szöget üt a fejünkben, hogy csoki, süti, fagyi vagy épp gumicukor kell „mostésazonnalderögtön”, akkor bizony senki nem állhat az utunkba. 

Cookta - 2017.07.27.
Egészséges házi gumicukor – nassolás lelkiismeret-furdalás nélkül

Csak hát ugye a diéta, na meg az egészséges életmód… Ha az édesség iránti vágyatokat nem tudnátok lecsillapítani egy kis gyümölccsel, mutatunk egy egészséges gumicukor-alternatívát, amit nagyjából 15 perc alatt el is készíthettek.

Nincs olyan ember, aki ne szeretné a gumicukrot – maximum eltitkolja. Jó, tény és való, hogy gyakorlatilag semmilyen hasznos, tápláló és egészséges hozzávalót nem tartalmaz, de hát mit tehetünk, ha ennyire finom?

Mondjuk elkészíthetjük úgy, hogy ne tartalmazzon felesleges színezékeket, térfogatnövelőket, illatanyagokat és baromi sok cukrot. Helyette kerülhet bele 100%-os gyümölcslé, gyümölcspép, zselatin és egy kevés méz vagy édesítő. Zselatinnal készítve persze nem lesz tökéletesen olyan az állaga, mint a boltban kapható társának, íze viszont mindenért kárpótol, és mivel érdemes hűtőben tárolni, sokkal frissítőbb is ezt falatozni.

Forrás:
VOUS

Amire szükség lesz:

  • 2 db zselatinlap vagy egy kis zacskó zselatinpor, vegánok agar-agarral is készíthetik
  • 1 dl frissen facsart vagy egyéb 100%-os gyümölcslé
  • cukor, méz vagy édesítő – de természetesen ez el is hagyható

Az elkészítés menetét fázisfotókkal, részletesen itt találjátok >>

Forrás:
VOUS

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.