Írd be, mit keresel:

Fiatalok kedvencei: a magyarok a lángost, a külföldiek a gulyást szeretik jobban

Mi nehezen tudnánk kiválasztani a legfinomabb hazai ételt, de egy felmérés szerint a nálunk tanuló külföldiek inkább a gulyást, a magyar fiatalok pedig a lángost kedvelik jobban. A Budapesti Metropolitan Egyetem felméréséről más érdekességek is kiderültek ételeinkről, szokásainkról.

Cookta - 2017.07.29.
Fiatalok kedvencei: a magyarok a lángost, a külföldiek a gulyást szeretik jobban

A Parlament a legikonikusabb épület Budapesten mind a magyar, mind pedig a nemzetközi egyetemisták szerint. Az ételek viszonylatában viszont már nem ennyire egységes a vélemény. A hazai hallgatók kedvenc magyaros fogása a lángos, utána jön a kürtős kalács és a gulyásleves, míg a külföldi fiatalok rangsorában az első helyen a gulyásleves, a másodikon a paprikás csirke, a harmadikon pedig a lángos áll. A magyar vendégszeretetet a külföldi hallgatók ítélik meg kedvezőbben, azonban ők is csupán 3,5-ös átlagos osztályzatot adtak erre a kérdésre, míg a magyar diákok 3,3-re értékelték.

Az itthoni diákok több mint 40 százaléka szerint a legjobb budapesti szórakozóhelyek a Deák téren és környékén vannak, ebből a szempontból a második helyre pedig a Szent István Bazilika környéke került – előbbi átlagosan 4-es, utóbbi pedig 3,6-es osztályzattal, harmadik helyen pedig a koncerthelyszín Budapest Parkot említették. Az itt tanuló külföldi diákok bulitérképén a Bazilika környéke a legnépszerűbb, majd a Deák tér, illetve a Kazinczy utca következik.

A kutatás alapján a hazai hallgatók leginkább modern bárokban, pubokban szórakoznak, külföldi társaik azonban inkább a zenés klubokat részesítik előnyben. Az itt tanuló külföldiek sokkal kevésbé kedvelik a romkocsmákat, mint a magyar diákok, illetve legkevésbé a modern bárokban tűnnek fel a válaszadók szerint.

Forrás: METUNoguchi

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.