Írd be, mit keresel:

Olasz puding, vagyis panna cotta könnyebben – citromosan, joghurttal

A panna cotta az egyik legegyszerűbb desszert, szó szerinti fordításban "főtt tejszín", vagyis egy olyan krémdesszert, aminek lényege a zselatinnal felfőzött, majd jól lehűtött, remegősre, pudingosra hűlt édes tejszín. Most különösen frissen, joghurtosan, nyári változatban készült - pár perc munkával.

Cookta - 2017.08.06.
Olasz puding, vagyis panna cotta könnyebben – citromosan, joghurttal

Ellenállhatatlanul krémes és hűsítő, bármikor kanalazható finomság, aminek eredetileg csak tejszín, cukor és zselatin az alapja, de nagyon jól variálható és fűszerezhető – mint minden pudingos és krémes desszert. Nyáron érdemes egy kis savanykás ízt belecsempészni – nemcsak citrommal, hanem a tejszín felét krémes joghurtra cserélve.

Ugyanolyan selymes és krémes lesz, de a kalóriákkal is spórolunk, a végeredmény pedig egy igazán frissítő, hűsítő pohárkrém, ami az alábbi alaprecept szerint is tökéletes, de gyümölccsel vagy összemixelt gyümölcspürével is gazdagíthatjuk. Jól behűtve reggelire, desszertnek, mindenkorra isteni!

Citromos-joghurtos panna cotta

Hozzávalók:

  • 2,5 teáskanál (7 gramm) porzselatin
  • 4 dl joghurt
  • 4 dl tejszín
  • 5-6 evőkanál cukor vagy méz
  • 1 citrom
  • 5-6 darab babapiskóta

Elkészítés: A zselatint egy kis tálkába tesszük 1/2 dl vizet adunk hozzá, és 10 percre félretesszük, hogy a zselatin felpuhuljon.

A joghurt és a tejszín felét egy keverőtálba tesszük, és egy kézi habverővel simára keverjük.

A maradék oghurtot és tejszínt egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a beáztatott zselatint a vízzel együtt, felmelegítjük, de még forrás előtt levesszük a tűztől, belefacsarjuk a citom levét, átöntjük egy üveg- vagy fémtálba, hogy gyorsabban hűljön, majd ha langyos, összekeverjük.

Poharakba aljába tördeljük a babapiskótát, ráöntjük a krémet, és 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon, és kelleemsen pudingos, rezfős legyen az álaga.

Hidegen tálaljuk, a tetejére reszelhetünk citromhéjat, de friss gyümölccsel is megpakolhatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.