Írd be, mit keresel:

Filléres finomság répából – mentes szendvicskrémnek

Mindenmentes, olcsó, egészséges, isteni finom és izgalmas, ráadásul igazán egyszerűen elkészíthető ez a sárgarépás szendvicskrém, ami vendégvárónak, mártogatósnak is tökéletes.

Cookta - 2017.08.30.
Filléres finomság répából – mentes szendvicskrémnek

A klasszikus leveszöldségnek elkönyvelt sárgarépa igazi főnyeremény: egész évben jó áron kapható, csupa egészség, rost és vitamin. Nyersen, főzve és sütve is nagyon változatosan használható, és azoknak is érdemes vele egy próbát tenniük, akik a néhai menzás finomfőzelékek emléke miatt berzenkednek tőle. Ez a sült répával készült zseniális kence szerintünk például elég meggyőző…

Míg a boltokban kisebb vagyonokért árulják a különféle mentes felvágottakat és krémeket, addig mi magunk fillérekből elkészíthetjük ezt a fűszeres, illatos finomságot. A garam masala, a csili és a gyömbér miatt kellemesen csípős, a méz és a citrom kissé pikánssá teszi, a sült fokhagyma pedig egyáltalán nem lesz tolakodó benne.

Fűszeres sárgarépakrém

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 kávéskanál csilipehely
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál garam masala
  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 citrom
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • fél marék dió vagy napraforgómag
  • só, bors

Elkészítés: A sárgarépát meghámozzuk, karikára vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Meglocsoljuk az olajjal, megsózzuk, alaposan összeforgatjuk, és 180 fokos sütőben 10 percet sütjük. Ezután hozzáadjuk a héjas fokhagymát, megszórjuk a garam masalával, egy spatulával összeforgatjuk, és még 15 percet sütjük, amíg a répa megpuhul – ha szükséges, még süssük pár percig.

A fokhagymákat kinyomjuk a héjukból, egy késes robotgépbe tesszük a répával együtt. Hozzáfacsarjuk a citrom levét, ízesítjük az őrölt gyömbérrel és frissen őrölt borssal, fél deci vizet öntünk hozzá, és szép krémesre, simára mixeljük.

Hagyjuk kihűlni, majd dióval vagy napraforgómaggal meghintve, kis olívával meglocsolva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.