Írd be, mit keresel:

Mediterrán sült csirkemell sajtosan – és nagyon mutatósan

A csirkemell az egyik legkedveltebb húsféle, nem győzzük variálni, és mindig jól jön egy-egy frappáns ötlet vagy recept, amivel változatosabbá tehetjük a repertoárt. A sajttal sült csirkemell nem újdonság, de ezzel a mutatós és istenien finom töltési ötlettel is mindenképpen érdemes kipróbálni!

Cookta - 2017.09.03.
Mediterrán sült csirkemell sajtosan – és nagyon mutatósan

A harmónika vagy Hasselback-krumpli mintájára beirdalt és a vágatokba dugdosott finomságokkal megsütött csirkemell szem-szájnak ingere. Nincs benne semmi flanc, nagyon egyszerű, és a sűrűn telepakolt hús minden falatja aromásra sül – a szaftos paradicsomnak és a sajt zsírtartalmának köszönhetően pedig puha és omlós lesz.

Az alapötlet persze tovább is gondolható, a vágatokba kerülhet sonka vagy bacon is, és soványabb sajttal készítve remek diétás, fehérjében gazdag finom fogás például salátával vagy párolt zöldségekkel körítve…

Sajttal sütött csirkemell mediterrán fűszerekkel

Hozzávalók 2 személynek:

  • 2 csirkemellfilé
  • 4 szelet sajt
  • maréknyi koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 2-3 ág kakukkfű
  • kevés őrölt fehérbors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés: A csirkemelleket 1 evőkanálnyi olívaolajjal átmasszírozzuk, sóval és fehérberssal meghintjük, majd egy éles késsel félcentinként bevágjuk elég mélyen, ügyelve, hogy teljesen ne vágjuk át, majd egy sütőtálba tesszük. A paradicsomokat vékonyan felkarikázzuk, a meghámozott fokhagymát felszeleteljük, a sajtot falatnyi darabokra vágjuk, és minden vágásba belepakolunk egy darabka sajtot, paradicsomot és fokhagymát. 

A húsokra helyezzük a rozmaringot és a kakukkfüvet, meglocsoljuk 1 kanál olívaolajjal, aláöntjük a bort, és alufóliával lefedve 180 fokos sütőbe toljuk 25 percre, majd a fóliát levéve 10 percre visszatesszük, hogy egy kicsit megpiruljon.

Azonnal tálaljuk, ízlés szerint salátával vagy párolt zöldségekkel, más körettel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.