Írd be, mit keresel:

3 titokhely, amit érdemes kipróbálni

Míg Pesten pezseg az élet, addig Budán nincs semmi – mondják sokan. De ez nem igaz, mostanság igenis bukkannak fel új és nagyon izgalmas helyek. Mivel itt kevesebb a forgalom, ezért személyesebbek, meghittebbek, egyedibbek, mint a nyüzsgő belvárosban. Érdemes felfedezni őket!

Cookta - 2017.09.14.
3 titokhely, amit érdemes kipróbálni

A budai oldalon három kellemes és kedves, barátságos új helyet próbáltunk ki – a retró kávézók után –, ahol reggelitől vacsoráig, kávétól pohár borig, szendvicsen és sütiken át jó enni és lenni.

Kicsi Zsó

Eredetileg két Zsolt nyitotta ezt a meghitt kis budai kuckót a Margit híd lábánál, az útjaik pár év után különváltak, a „Kicsi” pedig folytatta, a régi szellemben, meghitten, háziasan, igazi és nagyon jó kajákkal. A klasszikus értelemben véve nincs étlap, az készül, amihez a piacon van épp friss alapanyag, legyen az reggeli, szendvics, ebédmenü vagy süti. A háziasság a lényege, a közvetlenség, a megbízhatóság – ide már másodszorra is hazamegy az ember.

Forrás:
Facebook

Forrás:
Facebook

Kicsi Zsó
1027 Frankel Leó utca 11.

Mon Amie

Friss és ropogós hely a Mechwart liget mellett, a Bimbó út és a Keleti Károly utca találkozásánál a Mon Amie(e). A frissen sült édes és sós péksütemények házi leveles tésztából készülnek, saját cukrászatukban – semmihez sem fogható a foszlós, illatos vaníliás csavart rúd csokidarabokkal, felsőfokú a kakaós csiga és a croissant – de emellett elképesztően krémes franciás desszertek és hazai klasszikusok is választhatóak a pultból. A Sacher- és a Dobostorta itt a legjobb a városban, de a szendvicsek és tapas-tálak is nagyon ajánlottak délután és este egy pohár bor mellé – ezek is remekek!

Forrás:
Facebook

Forrás:
Facebook

Mon Amie
1024 Keleti Károly utca 12.

BruBeri

Az egyik legkellemesebb terasz a városban, mintha vidéken lennél, néha-néha csak egy busz jelzi, hogy igenis a városban vagy. Igazán jó kávé, izgalmas szendvicsek, napi menü ebédre – egyáltalán nem szokványosan és unalmasan, finom péksütemények –, közvetlen, barátságos, ami nagyon hiányzott már az egyszerre puccos és kihalt Rózsadombon, fiatalosan és frissen.

Forrás:
Facebook

Forrás:
Facebook

BruBeri Coffee & Bakery
1024 Törökvész út és Pentelei Molnár utca sarka

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.