Az instant ételeket igazából nem nagyon szeretjük, de azért van néhány készen kapható, gyakorlatilag percek alatt komplett fogássá alakítható alapanyag, aminek nem tudunk ellenállni: ilyen a tortellini is, aminek a házi változatának biztos nem kezdenénk neki.
A tortellinit – ahogy a legtöbb olasz tésztafélét – általában magában, szósszal összeforgatva fogyasztja mindenki, pedig kiadósabb és melengetőbb, ízletesebb levesnek elkészítve. Igazi villámfogás, ha van maradék, már kiürült húslevesünk, de egy gyors zöldséglevest is könnyedén tartalmas egytálétellé varázsolhatunk vele. A hűvösebb, őszi napokon pedig kimondottan jólesik egy tál forró leves, amit a hűtő vagy a fagyasztó kínálata szerint tetszőlegesen variálhatunk.
Mi most egy gombás-paradicsomos változatot hoztunk mediterrán ízvilággal, de készülhet
A tortellinivel gazdagított levest azért is szeretjük, mert a tészta átveszi a fűszeres lé aromáit, ízekben így sokkal gazdagabb, mintha a végén forgatnánk össze egy szósszal. Viszont arra ügyeljünk, hogy csak annyi tortellinit főzzünk bele a levesbe, amennyi el is fog fogyni, mert ha hosszan áll a lében, akkor szét fog ázni, és elveszíti csábító, étvágygerjesztő jellegét.
Gombás tortellinileves
Hozzávalók:
Elkészítés: A gombák tönkjeinek végét levágjuk, folyó víz alatt gyorsan elmossuk, majd felszeleteljük. Az újhagymát és a paradicsomokat felaprítjuk.
Az olajat egy lábosba öntjük, felforrósítjuk, majd megdinszteljük rajta az újhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és gombát, valamint a zúzott fokhagymát, átforgatjuk, 4–5 percig hagyjuk kicsit összeesni, majd felöntjük 1,5 liter vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, és forrástól számítva 5 percet főzzük, majd a tortellinit is hozzáadva a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük.
Tányérba merjük, reszelt parmezánt kínálhatunk mellé.