Írd be, mit keresel:

Tortellini másképp, gyors és kiadós levesnek

Az instant ételeket igazából nem nagyon szeretjük, de azért van néhány készen kapható, gyakorlatilag percek alatt komplett fogássá alakítható alapanyag, aminek nem tudunk ellenállni: ilyen a tortellini is, aminek a házi változatának biztos nem kezdenénk neki.

Cookta - 2017.09.14.
Tortellini másképp, gyors és kiadós levesnek

A tortellinit – ahogy a legtöbb olasz tésztafélét – általában magában, szósszal összeforgatva fogyasztja mindenki, pedig kiadósabb és melengetőbb, ízletesebb levesnek elkészítve. Igazi villámfogás, ha van maradék, már kiürült húslevesünk, de egy gyors zöldséglevest is könnyedén tartalmas egytálétellé varázsolhatunk vele. A hűvösebb, őszi napokon pedig kimondottan jólesik egy tál forró leves, amit a hűtő vagy a fagyasztó kínálata szerint tetszőlegesen variálhatunk.

Mi most egy gombás-paradicsomos változatot hoztunk mediterrán ízvilággal, de készülhet 

  • fagyasztott zöldborsóból, bármilyen zöldségkeverékből is a leves, ha éppen sietős a dolgunk
  • akár konzerv babbal, kukoricával is dolgozhatunk
  • friss zöldségből szinte bármi mehet bele
  • gazdagíthatjuk virslivel vagy kolbászkarikával
  • selymesíthetjük tejszínnel vagy behabarhatjuk tejföllel
  • hússal, sajttal, spenóttal, ricottával töltött tortellini bármelyikét használhatjuk

A tortellinivel gazdagított levest azért is szeretjük, mert a tészta átveszi a fűszeres lé aromáit, ízekben így sokkal gazdagabb, mintha a végén forgatnánk össze egy szósszal. Viszont arra ügyeljünk, hogy csak annyi tortellinit főzzünk bele a levesbe, amennyi el is fog fogyni, mert ha hosszan áll a lében, akkor szét fog ázni, és elveszíti csábító, étvágygerjesztő jellegét.

Gombás tortellinileves

Hozzávalók:

  • 3 szál újhagyma
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál morzsolt bazsalikom
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • 1 csomag (400 g) tortellini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítés: A gombák tönkjeinek végét levágjuk, folyó víz alatt gyorsan elmossuk, majd felszeleteljük. Az újhagymát és a paradicsomokat felaprítjuk.

Az olajat egy lábosba öntjük, felforrósítjuk, majd megdinszteljük rajta az újhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és gombát, valamint a zúzott fokhagymát, átforgatjuk, 4–5 percig hagyjuk kicsit összeesni, majd felöntjük 1,5 liter vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, és forrástól számítva 5 percet főzzük, majd a tortellinit is hozzáadva a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük.

Tányérba merjük, reszelt parmezánt kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.