Írd be, mit keresel:

Flúgos, de zseniális: desszertek és dizájnercipők összehangolva

Őrülten mókás és meglepő ötlet, és hatalmas siker is a Párizsban élő sztárcukrász akciója: süteményeket és cipőket párosít és fotóz, mégpedig elképesztő sikerrel. Elsőre flúgos gondolatnak tűnhet, de a sztori mindent megmagyaráz, a fotók pedig magukért beszélnek!

Cookta - 2017.10.09.
Flúgos, de zseniális: desszertek és dizájnercipők összehangolva

Tal Spiegel izraeli születésű, első tanult szakmája szerint grafikus és dizájner, akit mindig is vonzottak a desszertek, és nemcsak kóstolásuk, hanem készítésük is. Tíz év tervezői munka után úgy döntött, kipróbálja magát: Jeruzsálemből Párizsba költözött, beiratkozott egy legendás francia cukrásziskolába, a Ferrandi Paris-ba, majd elvégzése után jó nevű cukrászatokban csiszolta tovább tudását, és lett belőle cukrászmester.

A szép cipőket mindig is szerette, egy nap pedig véletlenségből vette észre, hogy egy kóstolt sütemény színben és hangulatban is tökéletesen harmonizál a cipőjével. Lefotózta, megosztotta, és már az első fotója 500 kedvelést kapott. Innen egyértelmű volt a dizájn és desszertek ismerőjének, hogy ez a flúgos ötlet nem is olyan rossz, főleg nem Párizsban, a divat és a cukrászdák fellegvárában.

Forrás:
Instagram

Ma már több mint 200 pár cipője van, és 135 ezernél is több követője a Desserted In Paris projektnek, és persze nemcsak saját süteményeit és cipőit fotózza, hanem keresett figura lett mind a cukrászdák, mind a cipőtervezők körében. Nektek hogy tetszenek Tal színes párosai?

Forrás:
Instagram

Forrás:
Instagram

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.