A hűvösebb idők közeledtével nem árt feltölteni a fűszerpolcot melegítő hatású fűszerekkel, mert míg a pulóver és a kabát kívülről, ezek belülről melengetnek, felpörgetnek, segítik a vérkeringést. Nem mellesleg nagyon finomak is, ahogy ennél a napsárga, csábító csirkés fogásnál mindjárt ki is derül.
A curry, a kurkuma, a gyömbér, a csili, a kardamom és a szerecsendió, no meg a bors – ezek mind melegítő hatású fűszereink, és nemcsak a velük készült étel hőfoka segít a hűvös ellen, hanem a fűszerek jótékony, keringést és anyagcserét felpörgető hatása is. Ma már minden boltban megtalálhatóak, és finomak is, így érdemes beszerezni és használni őket.
Ebbe a szaftos és könnyű csirkemelles fogásba most curry, koriander és kurkuma került, szemvidító meleg színével és édes-fűszeres illatával már főzés közben is ígéretes. Nagyon egyszerű és gyors, mégis egy kicsit különleges, a benne lévő karamellizálódott hagyma és a puhára párolódott alma az omlós csirkemellel és a fűszerekkel tökéletesen harmonizálnak, ráadásul egészséges, sőt diétás étrendbe is bátran beilleszthető.
Currys csirkemell almával
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemelleket lapjában kettévágjuk, kés fokával kicsit megütögetjük, hogy fellazuljanak a rostok, sózzuk, borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, négy cikkre vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, felkockázzuk.
Egy serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a csirkemellszeleteket beletesszük, és mindkét oldalukon 2-3 perc alatt elősütjük, majd egy tányérra kivesszük. A visszamaradt olajhoz adjuk a vajat, felolvasztjuk, majd rádobjuk a hagymát, 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk, majd az almát is hozzáadjuk, meghintjük a curryvel, a kurkumával és az őrölt korianderrel, átforgatjuk, majd felöntjük a vízzel vagy az alaplével, és fedő alatt 5 percig pároljuk, majd a hússzeleteket visszatesszük a serpenyőbe, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.
Azonnal tálalhatjuk, tökéletes köret mellé a párolt rizs, de akár krumlpipürével, bulgurral, kuszkusszal is kínálhatjuk.