Általában mindenféle májételt szeretek, ezért sokszor készítem. Most krémsajttal és sült kaliforniai paprikával sütöttem össze, istenien krémes, szaftos lett.
Nemrégiben láttam egy hasonló receptet, és annyira megtetszett, hogy szinte rögtön elkészítettem én is. Ott mascarpone került ebbe a színes, sült paprikás, krémes ételbe, de mivel az nem volt itthon, csak sajtkrém, ezért ezzel készítettem, de így is isteni finom lett.
Egy jó tanács: aki ugyanúgy rajong a csirkemájért, mint én, készítsen az itt megadottnál többet. Én ebéd után is rájártam…
Sajtkrémes csirkemáj
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés: Az újhagymákat felkarikázzuk, a zöldből félreteszünk egy keveset. A fokhagymát durvára, a paprikákat kockára vágjuk. Az olaj és vaj keverékén közepes lángon keverve pirítani kezdjük a zöldségeket a rozmaring lecsipkedett leveleivel. Mikor már színt kaptak és kicsit megpuhultak, egy keveset félreteszünk a díszítéshez, majd hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott májat. Körbepirítjuk, belenyomjuk a sajtkrémeket. Megvárjuk, míg felolvadnak, majd kevergetjük még pár percig, míg a májak belseje krémesre sül (ha nem lenne elég szaftos, kevés tejszínnel hígítjuk). Megsózzuk, borsozzuk, még párszor megkeverjük, és fogyaszthatjuk is.
Köretnek én párolt kölest adtam, de rizzsel, krumplival vagy simán friss kenyérrel is nagyon finom lehet.