Írd be, mit keresel:

Sajtkrémes csirkemáj színesen, sült paprikával

Általában mindenféle májételt szeretek, ezért sokszor készítem. Most krémsajttal és sült kaliforniai paprikával sütöttem össze, istenien krémes, szaftos lett.

Cookta - 2017.10.24.
Sajtkrémes csirkemáj színesen, sült paprikával

Nemrégiben láttam egy hasonló receptet, és annyira megtetszett, hogy szinte rögtön elkészítettem én is. Ott mascarpone került ebbe a színes, sült paprikás, krémes ételbe, de mivel az nem volt itthon, csak sajtkrém, ezért ezzel készítettem, de így is isteni finom lett. 

Forrás:
Hajós Ágnes

Egy jó tanács: aki ugyanúgy rajong a csirkemájért, mint én, készítsen az itt megadottnál többet. Én ebéd után is rájártam…

Sajtkrémes csirkemáj

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg csirkemáj
  • 2 nagy újhagyma a zöldjével együtt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 tömlős sajt (ha lehet, lágyabb fajta, összesen 30 dkg)
  • só, bors
  • 1 nagy ág rozmaring
  • 3 különböző színű kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál olaj + 1 evőkanál vaj
  • kb. 1 dl tejszín

Elkészítés: Az újhagymákat felkarikázzuk, a zöldből félreteszünk egy keveset. A fokhagymát durvára, a paprikákat kockára vágjuk. Az olaj és vaj keverékén közepes lángon keverve pirítani kezdjük a zöldségeket a rozmaring lecsipkedett leveleivel. Mikor már színt kaptak és kicsit megpuhultak, egy keveset félreteszünk a díszítéshez, majd hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott májat. Körbepirítjuk, belenyomjuk a sajtkrémeket. Megvárjuk, míg felolvadnak, majd kevergetjük még pár percig, míg a májak belseje krémesre sül (ha nem lenne elég szaftos, kevés tejszínnel hígítjuk). Megsózzuk, borsozzuk, még párszor megkeverjük, és fogyaszthatjuk is.

Köretnek én párolt kölest adtam, de rizzsel, krumplival vagy simán friss kenyérrel is nagyon finom lehet.

Forrás:
Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.