Hűvös napokon igazi ajándék ez a selymes krémleves, fűszeres, illatos, édeskés és pikáns egyszerre. Egyszerű és gyors, laktató, pedig mindenmentes, és kezdők is bátran elkészíthetik, mert elronthatatlan.
Az édesburgonya még viszonylag új a hazai zöldségkínálatban, barátkozunk, kísérletezünk vele, és jól is tesszük, mert nagyon egészséges. Sok béta-karotin van benne, amiről szépséges sárga színe is árulkodik, így jótékonyan hat a bőrünkre, a magas rosttartalomnak köszönhetően pedig laktat, jóval alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a krumplinak, szinten tartja a vércukorszintet. Emellett gazdag B1-, B2-, B6-, C- és E-vitaminokban, valamint szuper kalcium-, vas-, magnézium-, mangán-, kálium-, foszfor-, nátrium-, szelénforrás. De főleg: finom és sokoldalúan használható.
Ebben a mennyei krémlevesben almával, egy kis indiai ízvilággal és selymes kókuszkrémmel tökéletes harmóniát, igazi melengető, könnyű, de tartalmas, diétába, vegán étrendbe is könnyedén beilleszthető fogás.
Almás-édesburgonyás krémleves
Hozzávalók:
Elkészítés: Az édesburgonyát, a hagymát és az almát meghámozzuk, felkockázzuk. Egy fazékban a kókuszzsírt megolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, az édesburgonyát és az almát, 3-4 percig kevergetve pároljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével – vagy vízzel és leveskockával –, ha felforrt, közepes tűzön 10-15 perc alatt puhára főzzük.
Hozzáöntjük a kókuszkrémet, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
Azonnal tálalhatjuk, kockázott almát tehetünk bele levesbetétnek, de akár pirított bacondarabkákkal vagy diódarabokkal is megszórhatjuk.