Írd be, mit keresel:

Ez történik a testünkben egy óra alatt, amikor kólát iszunk

1886-ban, amikor John Pemberton gyógyszerész feltalálta a Coca-Colát, Amerikában úgy gondolták, a szénsavas italok használnak az egészségnek, a kólát pedig többek között emésztési zavarokra, migrénre és impotenciára is ajánlották. Ma a világ egyik legnépszerűbb itala, de valamiért nem az egészség az első szó, ami eszünkbe jut róla… Mi is történik a szervezetünkben, ha megiszunk egy kólát?

Cookta - 2017.11.23.
Ez történik a testünkben egy óra alatt, amikor kólát iszunk

A Wake Up World készített egy videót, amelyben bemutatják, mi zajlik le 60 perc alatt a testünkben, ha megkínáljuk egy 0,33-as dobozos kólával.

10 perc

Az első 10 percben kb. tíz teáskanálnyi cukorral sokkoljuk a szervezetünket. Normális esetben ettől azonnal hánynunk kellene, de az italban lévő foszforsav meggátolja, hogy a cukor teljes mértékben kifejtse a hatását.

20 perc

20 perc elteltével a vércukorszintünk ugrásszerűen megemelkedik, a szervezetünk pedig nagy mennyiségben termeli az inzulint. A máj elkezdi zsírrá alakítani a cukrot.

A további sokkoló hatásokat itt olvashatjátok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.