Írd be, mit keresel:

5 kedvenc szakácskönyv, ami ajándéknak is tökéletes

Egy izgalmas és praktikus szakácskönyv tökéletes ajándék lehet mindenkinek, aki szeret a konyhában tüsténkedni, és bár igaz, hogy ma már a neten gyakorlatilag bármilyen receptet megtalálunk, a hitelességük sokszor megkérdőjelezhető, és persze a szakácskönyveknek megvan a maguk semmihez nem hasonlító hangulata. Arról nem is beszélve, hogy nemcsak a tematikája, hanem a szerzője is garancia lehet arra, hogy kincset tartunk a kezeink között. 

Cookta - 2017.12.22.
5 kedvenc szakácskönyv, ami ajándéknak is tökéletes

Az idei év is bővelkedett a jobbnál jobb új szakácskönyvekben, nehéz is belőlük választani. Szubjektív ajánló következik!

Forrás:
Chefparade

Chefparade – nem csak gyerekszakácskönyv

Elképesztően kedves és jópofa szakácskönyv egyszerű és jól bevált receptekkel, hazai és nemzetközi kedvencekkel, és annyi rengeteg praktikus információval és variációs ötlettel, ami még egy felnőtt szakácskönyvnél is ritka. A Chefparade főzőiskola a gyerekkurzusainak tapasztalatai alapján nagyon jól használható receptgyűjteményt készített, amit valóban nem csak gyerekek forgathatnak örömmel és sikerrel. Tengernyi fotó színesíti a könyvet, valamint egy népes fakanál család tanácsai segítik a főzéssel ismerkedőket, mindezt nagyon közvetlen és barátságos stílusban.

Forrás:
Chefparade

Forrás:
Boook Kiadó

Márk Szonja – Édes ajándékok

Márk Szonja, az Édesem blog szerzője és az azonos nevű tündéri kis budai cukrászda megálmodója és állandó cukrásza új könyvvel jelentkezett idén. Az Édesem süteményei és a Főzz be, és süss! után az Édes ajándékok is a Szonjára jellemző nagyon profi, minőségi, nem túl bonyolult receptekkel és lenyűgöző fotókkal vadítja meg az édesszájúakat, és bizonyítja, hogy néhány nemes alapanyagból, komolyabb szakértelem nélkül, pár mozdulattal, rövid idő alatt is kreatív ajándékok születhetnek a kezeink között. 

Forrás:
Kulcslyuk Kiadó

Steiner Kristóf – Kristóf lakomái

Steiner Kristófnál hitelesebb figura kevés akad – olyan élet- és ételszeretettel rendelkezik, olyan könnyedséggel és természetességgel főz bárhol és bármit, már persze ha vegán, hogy az egészen lenyűgöző. Legújabb szakácskönyvében olyan gazdag fogásokat rittyent, amelyek már-már lakomák, ötletesek és egyszerűek, gyorsan elkészülnek, és a mediterrán ízvilágú balkán, Közel- és Távol-Kelet mesés ízei és fűszerei ihlették. A kötetben szereplő fogások olyan változatosak és ínycsiklandozóak, hogy a húsevőket is minden bizonnyal le fogja nyűgözni.

Forrás:
Alexandra.hu

Filep Kata – Pinczel Orsolya – A nagy csokoládé könyv

Bár nem idén jelent meg, nekünk még mindig szívbéli kedvencünk a Cookta kiadványa, a rengeteg ellenállhatatlan csokis desszertet kínáló Nagy csokoládé könyv, ami a klasszikusok, a modernebb, a mentes receptek mellett a csokoládéról is szól, ennek történetéről, készítéséről és fajtáiról. Édesszájúaknak kötelező darab, praktikusan használható kezdőknek és profiknak, akik bolondulnak a csodás csokoládéért.

Forrás:
Alexandra.hu

Forrás:
Gabó Kiadó

Yotam Ottolenghi – Nopi szakácskönyv

Igazi kuriózum Yotam Ottolenghi új szakácskönyve, a Nopi szakácskönyv. A világhírű izraeli–brit séf az egyik legizgalmasabb figurája a gasztronómiának, elképesztően szabadon és gazdagon használja a különféle fűszereket, gyakran csempészve ázsiai, keleti karaktereket a receptjeibe. A Nopi saját étterme és az itt kidogozott receptek legjavát gyűjti össze ez a kötet, lenyűgöző fotókkal, nagyon elegáns és letisztult megjelenéssel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.