A saját készítésű gasztroajándékokkal mindig örömet okozhatunk, különösen akkor, ha csokis. Ha nincs nagy konyhai rutinunk és kézügyességünk, esetleg kiszaladtunk az időből, ez a szuper csokis ajándéktipp akkor is könnyedén elkészíthető.
Színes, mutatós, mókás és pofonegyszerű a cukorkákkal, aszalványokkal és olajos magvakkal meghintett olvasztott csoki, amit akár gyerekek bevonásával is készíthetünk. Dermedés után akár egészben, celofánba csomagolva, vagy felvágva, összetördelve és üvegbe vagy áttetsző díszcsomagba téve nagyon tetszetős ajándék lehet.
Használhatunk hozzá többféle csokoládét, amit olvadás után márványosra rajzolhatunk egy villa segítségével, de akár mozaikosan is kirakhatjuk a többféle csokit. A tetejére pedig rengeteg finomságot szórhatunk a máktól a pillecukorig, a gumicukortól a dekorcukorkákig, aprított aszalványokat, magokat, apró marcipánvirágokat…
Így készül
A táblás csokoládékat sütőpapírral fedett sütőlapra fektetjük, és 60 fokos sütőbe toljuk alsó-felső sütésre állítva, és 8–10 perc alatt hagyjuk megolvadni. A sütőből kivéve egy szilikon spatulával elsimítjuk a csokoládé tetejét, egy villával márványozzuk.
A csokoládékat megszórjuk vagy kirakjuk a finomságokkal, és 4 órát hűtjük-dermesztjük a hűtőben, vagy ha elég hideg van, akkor az erkélyen. Ezután ízlés szerint daraboljuk, felvágjuk, majd csomagoljuk.