Írd be, mit keresel:

Kalóriaégetés a sporton túl – ezekre érdemes figyelni

Ha meg kell neveznünk az ellenséget, mi, csajok biztosan rávágjuk, hogy a kalóriák – amiket bevinni ugyan könnyű a szervezetünkbe, azonban megszabadulni tőlük már nehezebb feladat. Futás, gyaloglás, lépcsőzés és heti 3-4 edzés kell hozzá, hogy kínkeservesen elégessük legalább egy részét. A kérdés már csak az, hogy tuti csak így működik? A válasz: nem. Nem a sport az egyetlen út, hogy felvegyük velük a harcot!

Cookta - 2017.12.29.
Kalóriaégetés a sporton túl – ezekre érdemes figyelni

Nyilván a mozgás az, amivel a leghatékonyabban égethetjük ezeket, de számtalan más – mellék – út is létezik, amit bevethetünk ellenük. Összegyűjtöttünk néhányat!

Aludjatok sokat

Az ajánlott napi mennyiség felnőtteknél: 7–9 óra, amit tudom, nehéz kivitelezni, de elengedhetetlen ahhoz, hogy kipihentek és egészségesek maradjatok. A kevés alvás lassítja az anyagcserét! Azok, akik alacsonyabb tápértékű élelmiszereket fogyasztanak, állítólag rosszabbul is és kevesebbet is alszanak, sőt állítólag jóval kevesebbet is mozognak. Tehát egyetek teljes értékű ételeket, és aludjatok sokat!

Egyetek rostokat

Mivel a szervezetetek számára ezek megemésztése jóval több időt vesz igénybe, tovább érzitek majd a teltségérzetet, így elkerülitek a felesleges nassolást.

Kávézzatok

Több kutatás is bizonyítja, hogy a koffein megnöveli az elégetett kalóriák számát, és persze ugyanez igaz a zöld teára is – ami olyan növényi, vegyi anyagokat tartalmaz, amelyek a koffein mellett szintén felgyorsítják az emésztést. Azért ügyeljetek rá, hogy ne vigyétek túlzásba. Tudjátok: mindent csak mértékkel!

További tippek kalóriaégetéshez >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.