Írd be, mit keresel:

Új kávétrendek – a szerethetőtől az elképesztőig

A kávékultúra szerencsére virágkorát éli, és egyre több igazán remek helyen kóstolhatjuk a príma kávékat. De van, ahol a sima kávé nem elég, és mindenféle őrült kávékölteményekkel versengenek a baristák a vendégek kegyeiért.

Cookta - 2018.02.18.
Új kávétrendek – a szerethetőtől az elképesztőig

Azzal valószínűleg mindenki egyetért, hogy egy szépen tálalt mélange, cappuccino vagy latte már önmagában a profizmusról árulkodik, a hab textúrája, a különféle tejhabbal rajzolt szívek és virágok igényességet, rutint és valódi figyelmet jeleznek, amivel a vendéget megtisztelik. De az úgynevezett latte art nem áll meg itt, az új trendek egészen elképesztőek is lehetnek.

A cuki latték sorát erősítik a különféle állatfigurákat ábrázoló tejhabos változatok, cicás, kuyás, macis kiadásban, amelyeknél kis csokisziruppal egészítik ki a selymes italt.

Nálunk még nem tört be – vagy nem is fog -, de Japánban nagyon népszerűek a 3D tejhabos forró italok, ezeknek a tetején a habból valóságos szobrokat formáznak a tökéletes állagú habból – a különlegessége, hogy a csészét finoman mozgatva a figurák is mozognak. 😉

De vannak, akiknek nem elég a kávé és a tej amúgy tökéletes kombója, színes kávét akarnak!

Objektum doboz

Vagy még annál is színesebbet: szivárványos lattét!

Objektum doboz

És ha ez még nem lenne elég, egyre népszerűbb a csilli-villi, vagyis csillámporral meghintett forró ital, amiről nem tudjuk, milyen ízű és mennyire természetes, de az biztos, hogy szó szerint beragyogja a kávészünetünket…

Objektum doboz

És hogy mindez még überelhető, és igenis van rá kereslet, azt a Strarbucks unikornisos frappuccinója bizonyítja, elképesztően népszerű az új ital a tengerentúlon, amiben nemcsak a színek, de a szirupok ízei is váltakoznak, és még csillámpor is van a tetején.

Objektum doboz

Ez is érdekelhet:

Latte art otthon – így készíts tökéletes tejeskávét >>

Selfieccino – ez az új kávémánia >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.