Biztos sokan ismerik a Cézár-salátát. Ez alapvetően egy végtelenül egyszerű étel, alapból római salátalevelek, pirított kenyérkocka és az isteni öntet. Az éttermekben hajlamosak túlbonyolítani, felturbózni mindenféle zöldséggel, majonézes szósszal tálalják, de szerintem pont a kevés hozzávaló miatt érdekes.
Én most nem az eredeti verziót készítettem, mivel a szószt némi joghurttal és sajttal kevertem, valamint sült csirkét is adtam hozzá a pirított kenyérkockák mellett.
Tálaláskor nem keverem össze a hozzávalókat, én így teszem asztalra, mindenki magának állíthatja össze. Én például sok kenyérkockával és rengeteg öntettel szeretem. 🙂
Cézár-saláta joghurtos öntettel
Hozzávalók 4 főre:
Az öntethez:
Elkészítés: Az öntethez a fokhagymát átnyomjuk, a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk.
A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, egy akkora jénaiba tesszük, hogy elférjenek egymás mellett. Rácsorgatjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. 190 fokon háromnegyed óra alatt megsütjük, a bőre ropogós legyen. Kicsit kihűtjük, a húst letépkedjük a csontokról.
A kenyeret kis kockákra vágjuk, száraz serpenyőben megpirítjuk.
Tálaláskor a salátaleveleket elrendezzük egy nagy tálon (ha túl nagyok, kisebbre téphetjük). Rászórjuk a húst és a kenyérdarabkákat. Végül meglocsoljuk az öntettel.