Írd be, mit keresel:

4 fontos egészséges alapanyag, ami jótékonyabban hat a nőkre

Az egészséges ételek, és az ezekben lévő fontos és hasznos összetevők mindenkire jótékonyan hatnak, legyen az gyerek, nő vagy férfi, de szakértők szerint vannak olyan alapanyagok, amelyek a hölgyek számára kiemeltebben fontosak, és hatékonyabb segítséget nyújtanak akkor, ha nők fogyasztják, mert kedvező tulajdonságaik ekkor jobban működnek... Nézzünk néhányat!

Cookta - 2018.03.13.
4 fontos egészséges alapanyag, ami jótékonyabban hat a nőkre

Először is itt van a brokkoli. Értékes és gazdag tápanyagaik széleskörűen ismertek, de azt már csak kevesebben tudják, hogy olyan hatóanyagok is találhatók benne, mint a szulforapán és az indol 3C, ami a nőknek több okból is fontos. Egyrészt a szulforapán segít megerősíteni a szervezet enzimmechanizmusát, segítve a rákkeltő anyagok semlegesítését, másrészt erős gyulladáscsökkentő hatása is van, az indol 3C pedig fontos szerepet játszik a hormonnrendszer egyensúlyában és az ösztrogén metabolizmusában, és csökkenti az emlőrák kialakulásának esélyeit.

A másik fontos és egyszerű alapanyag, amit érdemes napi szinten beiktatnia egy nőnek az étrendjébe, az a lenmag! Gazdag omega-3 zsírokban, rostokban és fitoösztrogénekben, emellett a női szervezet, különösen az pedig az immunrendszer számára egyfajta védőpajzsot hoz létre, és hozzájárul a koleszterinszint csökkenéséhez. Végül, de nem utolsó sorban a menopauza idején a lenmag segít a hőhullámok csökkentésében, akár már napi 1 teáskanálnyi lenmag elfogyasztásával!

A joghurtot számtalan jóság miatt szeretjük, nagyon egészséges és jótékony a szervezet számára a tejsavtermelő baktériumkultúra miatt. A  szakértők szerint a nőknek azért is kiemelten fontos, mert sok esetben segíthet megelőzni a hüvelygyulladást joghurt rendszeres fogyasztásával.

A vörösáfonya vagy tőzegáfonya is erősen ajánlott hölgyeknek, és nem kizárólag magas C-vitamin és antioxidáns tartalmuk okán, hanem mert rendkívül hatékonyan védenek a sok nő életét megkeserítő és makacsul visszatérő húgyúti fetőzésekért, felfázásokért, hólyaghurutért felelős baktériumok ellen. Kúraszerűen érdemes ilyen esetekben lé formájában rendszeresen inni, de az aszalt változat is jó csemege, ha nem is olyan hatékony, mint a napi 1 pohár áfonyalé…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.