Írd be, mit keresel:

6+1 reggeli – és meglepő kalóriatartalmuk

A péksütemény a lehető legklasszikusabb reggeli, egy jó vajas és foszlós croissant egy bögre tejjel vagy tejeskávéval pedig maga a mennyország. De sok érv szól inkább a gabonapelyhek vagy különféle müzliszeletek, granolák mellett is, lássuk, mi az igazság, ha a kalóriák szempontjából nézzük dolgokat. Vigyázat, így már minden relatív!

Cookta - 2018.03.14.
6+1 reggeli – és meglepő kalóriatartalmuk

A vajas-leveles tésztával készülő igazi és jóféle franciás croissant átlagosan 5 dkg, de mivel egységesen 100 g-ra szoktuk a kalóriamennyiséget venni, (v)együnk belőle kettőt, amivel így kb. 406-410 kcal energiát viszünk be a szervezetbe. Akkor nézzünk néhány más reggeli-alternatívát is, a croissant-hoz viszonyítva és a kalóriákat górcső alá véve.

1. Csokis granola

A készen kapható ropogós müzli tényleg isteni, különösen akkor, ha csokidarabkák is vannak benne, de azért nem árt tudni, hogy 100 g 445 kcal, szóval nem piskóta…

2. A kedvenc mogyorókrém

Igen, az a bizonyos csokival dúsított, mindenki kedvence kence, amit nemcsak kenyérre kenve, de amerikai palacsintához is imád mindenki… Mondjuk sejthető volt, hogy van benne kalória, no de ennyi? Ugyanis 100 g Nutella 549 kcal…

3. Fánk

Vannak, akiket munkába menet csapja meg az aluljáróban a fánk isteni vaníliás illata, frappáns megoldásnak és remek napindítónak tűnik. Csak szólunk: kb. 460 kcal energiát tartalmaznak az olajban sült csábító labdacsok.

4. Fahéjas gabonapehely

Olyan kis könnyűnek tűnik, egészségesnek gondoljuk, fahéjtól illatos, a kis párnácskákká formázott reggeli pehely valójában cukorsokk! 423 kcal energiát tartalmaz 100 grammonként…

5. Rántotta

Nem lehet útközben bekapni, de pillanatok alatt elkészül, egy csepp olaj elég hozzá, és 143 kcal/100 g natúr változatban, egy kis sovány sonkával 179 kcal, egy kis sajttal pedig 195 kcal.

6. Joghurt chiamaggal, kevés mézzel

Minimális munkával finom, egészséges és tápláló, még gyümölccsel is gazdagítható, úgy is alakbarát marad, mert alapból 100 g 88-90 kcal!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.