Írd be, mit keresel:

Karamellkrémes pite banánnal, a sütés nélküli kényeztető kedvenc

Abban valószínűleg minden édesszájú egyetért, hogy a selymes tejkaramell az egyik legnagyobb csoda, igazi kényeztetés, ami nagyon jó kiegészítője vagy épp főszereplője lehet rengeteg desszertnek. Most banánnal és tejszínhabbal került egy sütés nélküli mennyei pitébe, mégpedig nagyon egyszerűen.

Cookta - 2018.03.16.
Karamellkrémes pite banánnal, a sütés nélküli kényeztető kedvenc

A karamell egy kis sóval és vaníliával megbolondítva maga a csoda, gyümölcssalátára, fagyira, palacsintába is tökéletes, de pohárkrémbe rétegezve vagy süteménybe rejtve is csábító finomság. Most egy kekszes alapú, egyszerű, de nagyszerű pitetorta készült vele, banánszeletekkel és vaníliás tejszínhabbal, amihez a karamellt konzerv sűrített tejből otthon is nagyon egyszerűen "megfőzhetjük".

A karamellkészítés lényege, hogy a sűrített tejet bontatlanul annyi vízzel feltesszük főni, hogy ellepje, majd forrástól számítva takarékon 3 órát gyöngyöztetve főzzük fedő alatt. A cukor közben karamellizálódik, szerencsére ezzel a metódussal nem ég le, nem kap oda, hanem egy nagyon kellemesen krémes, aranybarna karamellkrém a végeredmény, ami az alábbi videón is jól követhető, és otthon is érdemes kipróbálni.

Objektum doboz

Karamellás-banános pite

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:

  • 25 dkg omlós keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj

A tejkaramellhez:

  • 40 dkg sűrített tej (konzerv)
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • csipet só

Valamint:

  • 2-3 banán
  • 1/2 citrom leve
  • 3 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • kevés kakaópor vagy őrölt fahéj

Elkészítés: A tejkaramellhez a sűrített tejet dobozostul, kibontás nélkül egy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, felforraljuk, majd takarékon 3 órát gyöngyöztetve főzzük, ha szükséges, menet közben pótoljuk a vizet. Ezután kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd kibontjuk, egy tálba kanalazzuk, hozzáadunk 1 teáskanál vanília-kivonatot és egy csipet sót, összekeverjük.

Közben a kekszes alaphoz az omlós kekszet egy késes robotgépben morzsásra aprítjuk, hozzáadjuk az olvasztott vajat, összekeverjük, és egy kapcsos tortaformába öntjük, egy pohár talpával lenyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen, majd legalább 30 percre a hűtőbe rakjuk, majd a karamellkrémet belesimítjuk, és így is fél órát dermesztjük a hűtőben.

A banánokat meghámozzuk, felkarikázzuk, meglocsoljuk 1/2 citrom kifacsart elvével, összeforgatjuk. A jól behűtött habtejszínt a porcukorral és teáskanálnyi vanília-kivonattal kemény habbá verjük.

Tálalás előtt a banánkarikákkal kirakjuk a karamellkrémet, a tejszínhabot pedig habzsákból a tetejére nyomjuk, ízlés szerint kevés kakaóporral vagy őrölt fahéjjal meghintjük, és szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.