A pufi amerikai palacsinta nem véletlen olyan népszerű: egyszerű, gyors, könnyű és puha, ráadásul sokkal egyszerűbb vele bánni, mint a mi klasszikus, vékony tésztájú, könnyen szakadó vékony palacsintánknál, így bátran elkészítheti az is, akinek még nincs rutinja a konyhában.
Az amerikai palacsinta mindig jó ötlet: ráérős reggelire, desszertnek vagy uzsonnának is tökéletes, és ha egy kis kakaóporral és vaníliás cukorral megbolondítjuk a tésztát, igazán ellenállhatatlan, illatos tésztát kapunk. A könnyű tészta titka nem csak az, hogy kevés sütőport és szódabikarbónát teszünk bele, hanem az is, hogy pihentetjük egy kicsit sütés előtt, de a jó hír, hogy bekeverhető előre is, akár este, és másnap reggel csak sütni kell a kis pufók csodákat.
Ha előre elkészített tésztával dolgozunk, vagy a maradékot eltesszük, és a következő adagot csak később sütnénk, mert hogy csak frissen igazán finom, érdemes egy kis tejjel a természetesen besűrűsödött tésztát hígítani – hibátlan lesz így is!
Csokis amerikai palacsinta
Hozzávalók:
Elkészítés: A száraz alapanyagokat – a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kézi habverővel laza habbá verjük. A tojássárgákhoz adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, simára keverjük, majd a száraz keveréket és a tejet is hozzáadjuk, és sima masszává keverjük, végül lazán beleforgatjuk a tojáshabot.
A tésztát 30 percet pihentetjük, majd egy felforrósított serpenyőben mogyorónyi vajat olvasztunk, és 2 evőkanálnyi adagokban megsütjük a palacsintákat, oldalanként 1-2 perc alatt. Akkor fordítjuk meg, amikor a szélén már látszik, hogy pirul, a tetején pedig sok kis apró buborék jelenik meg.
Felkarikázott banánnal tálaljuk, kakaóporral meghintve, de ízlés szerint más gyümölccsel vagy dzsemmel tálaljuk.