Írd be, mit keresel:

Tésztaleves japánul – ez a ramen, most egy gyors változatban

A ramenként ismert japán tésztalevesnek nincs eredeti vagy autentikus receptje, száz és ezer változatban készítik, régiónként, éttermenként, családonként és évszakokként változóan. Lehet húsos, halas, tofus vagy csak zöldséges - a lényege a tartalmas tészta és jó fűszeres, forró lé.

Cookta - 2018.03.24.
Tésztaleves japánul – ez a ramen, most egy gyors változatban

Bár kinézetre és sokszor alapanyagaiban is különleges, tulajdonképpen többnyire egy tésztával gazdagított húsleves a ramen, aminek az a lényege, hogy minden elemet külön főznek meg, majd a tésztát tányérokba halmozzák, kirakják a belevalókkal, majd felöntik a fűszeres lével. Mivel elkészítése aprólékos, ezért otthon ritkán készül, ráadásul rengeteg olyan étterem, kifőzde létezik, amelyek csak ramenre vannak specializálódva.

Ha csak zöldséggel készítjük, akkor egészséges és gyors fogás, minden egy edényben fő, még ha egymás után is. A zöldségeket nyugodtan variálhatjuk, szinte bármit elbír ez a leves – amit viszont semmiképp ne hagyjunk ki, az a gyömbér és a miso paszta, mert ettől elsz más, mint egy sima leves!

Gyors zöldséges ramen

Hozzávalók 2 személynek:

  • 2 tojás
  • 3 szál újhagyma
  • diónyi gyömbér
  • 2 evőkanál miso paszta
  • 1 zöldségleveskocka vagy 1 liter alaplé
  • 2 evőkanál szezámolaj – vagy más olaj
  • 1 marék szárított shiitake gomba – vagy más gomba
  • 1 nagyobb szál sárgarépa
  • 2 marék bébi spenót
  • 20 dkg kínai tészta vagy ramen tészta
  • szezámmag ízlés szerint

Elkészítés: Az újhagymát és a gyömbért megtiszítjuk, felkarikázzuk, és 2 evőkanál szezámolajont kicsit megfuttatjuk, majd felöntjük az alaplével vagy 1 liter vízzel, és hozzáadjuk a leveskockát és a miso pasztát, és forrástól számítva takarékon 10 percet főzzük.

Közben a szárított gombát forró vízbe áztatjuk, ha frisset használunk, akkor megtisztítjuk. A tojásokat egy kis forralóban keményre főzzük, a sárgarépát megtisztítjuk, és vékony csíkokra, julienne-re vágjuk.

A levesből szűrőkanállal kiszedjük a gyömbért és az újhagymát, beletesszük a gombát – levével együtt -, és 4-5 percet tovább főzzük, majd egy tányérra kiszedjük szűrőkanállal, majd jöhet a bébi spenót, amit 1 perce alatt hagyunk összeesni. Ezután a tésztát rakjuk a levesalapba, majd ha megfőtt, ezt is kiemeljük, 2 tányérba elosztjuk.

A tésztákon elrendezzük a répát, a spenótot, a gombát, valamint az időközben meghámozott és félbevágott főtt tojást, és rámerjük a forró levest. Ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, szójaszószt kínálhatunk mellé tálaláskor.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.