Írd be, mit keresel:

Nutellás-mascarponés pizza – édesszájúak örömére

A Nutella és a pizza külön-külön nagy kedvenc, de elsőre talán furcsának tűnhet a kettő kombinációja. Pedig nem más, mint kelt tészta és mogyorókrém párosa, bár tény és való, hogy pizzát leginkább sósan szoktunk készíteni. Ám biztosak lehetünk, hogy gyerekeket, kamaszokat és édesszájúakat lenyűgözhetünk a nutellás pizzával..

Cookta - 2018.03.27.
Nutellás-mascarponés pizza – édesszájúak örömére

Édes pizzát akkor igazán jó készíteni, ha amúgy is pizzavacsorát tartunk, de gyerekzsúrra, társasozós, beszélgetős baráti alkalmakra is ideális. A tészta lehet nyugodtan ugyanaz, a csokis mogyorókrém eléggé megédesíti, és hogy ne legyen túl tömény és száraz, érdemes egy kis tejfölös mascarponéval megkenni sütés előtt, ez finoman meglágyítja a tésztát, és kissé ellenpontozza a Nutella töménységét.

Ez az a desszert, ami csakis frissen jó igazán, de jó forró sütőben hamar elkészül, és biztosan mindenki érdeklődve várja a sütő mellett a szokatlan, de nagyon ütős édes pizzát.

Nutellás-mascarponés pizza

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dl meleg víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • A tetejére:
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Nutella ízlés szerint

Elkészítés: A tésztához az élesztőt, a cukrot és a meleg vizet összekeverjük, és 10 percre félretesszük. Ha már pezseg, hozzáadjuk az olajat és a sót, a liszthez öntjük, és elektromos robotgép dagasztókarjával kidolgozzuk, majd olajos kézzel gombóccá formázzuk, tálba tesszük, konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen legalább 30 percet kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kicsit átdolgozzuk, ízlés szerint kisebb vagy nagyobb gombócokká formázzuk, majd egyenként vékony körlappá nyújtjuk. A vaníliás cukorral és a tejföllel kikevert mascarponéval megkenjük, és tepsibe téve 220 fokos sütőbe toljuk, és 8-10 perc alatt megsütjük.

Közben a Nutellát vagy házi mogyorókrémet mikróban vagy gőz föltött kissé meglágyítjuk, és a pizzákat ízlés szerint meglocsoljuk vele. Azon melegükben szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.