Írd be, mit keresel:

A McDonald’s is nekimegy a műanyag szívószálaknak

Úgy tűnik, a világ óriásvállalatai lassacskán tényleg felismerik, hogy nagy baj van a feleslegesen használt, nagy mennyiségű műanyag szívószállal: most éppen a McDonald’s áll neki annak, hogy kisöpörje őket az éttermekből.

Cookta - 2018.04.02.
A McDonald’s is nekimegy a műanyag szívószálaknak

Egyre több óriás étteremlánc és italforgalmazó üzen hadat a műanyag szívószálaknak, és ahol tudják, mostantól újrafelhasznált anyagokból készült vagy akár ehető változatokra cserélik őket. Úgy tűnik, a McDonald’s is ihletet kapott, mert bejelentette, hogy ő is harcba száll a műanyagszennyezés ellen, és két lépésben akarja megoldani a problémát.

Az első lépés az lesz, hogy a vásárlók nem vehetnek annyi szívószálat az italaikhoz, amennyit akarnak, hanem külön kérniük kell majd a pultokból. Ezt már idén bevezetik 1300 angol helyszínen, méghozzá májustól kezdődően. Ez az intézkedés azért fontos, mert megakadályozza, hogy az emberek több szívószálat vegyenek el, mint amennyire szükségük van – bármilyen meglepő, ez elég gyakori jelenség a gyorséttermekben.

A második lépésről és a cég csomagolásainak megreformálásáról itt olvashattok bővebben >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.