Nem kell ételallergiásnak lennünk ahhoz, hogy gyomorpuffadást éljünk át – rengetegen szenvednek a kellemetlen tüneteitől még akkor is, ha egyébként jól és kiegyensúlyozottan táplálkoznak. Mindenki emésztése másra érzékeny, sőt, attól is puffadhatunk, ha egyszerűen habzsolunk, vagy éppen nem fogadja be a gyomrunk olyan jól az ételt, amit megettünk.
Ilyenkor nem érdemes rögtön gyógyszer után nyúlni – érdemes inkább az alábbi ételekkel, italokkal próbálkozni, hogy természetes módon visszaállítsuk a gyomor egészségét!
Citromos víz
A citromos vizet mostanában mindenre ajánlják, a szép bőrtől elkezdve az anyagcsere beindításáig. Nem véletlen: az emésztést is tök jól rendbe teszi, tele van C-vitaminnal, és hidratál, ami puffadás esetén külön ajánlott.
Paradicsom
A paradicsomban rengeteg likopin nevű antioxidáns található, amely segít a gyomrunk megnyugtatásában. Ilyen célból a legjobb, ha a nyers gyümölcsöt fogyasztjuk, és nem paradicsompürét vagy paradicsomlevet iszunk.
További 3 gyomorsegítőről itt olvashattok >>