Írd be, mit keresel:

Csirkemell selymes szószban, fehérborosan, gombával

Vannak alapanyagok, amelyek akármilyen egyszerűek is legyenek, összekombinálva olyan mesés ízkavalkádot alkotnak, hogy ünnepi fogásként is megállják a helyüket, pedig tényleg gyerekjáték az elkészítésük. Ilyen ez a fehérboros-tejszínes csirke is, amihez egy kis gomba és bacon is társul, a végeredmény pedig tényleg mennyei.

Cookta - 2018.04.08.
Csirkemell selymes szószban, fehérborosan, gombával

Igazi házias, kényeztető fogás, ami kevés munkával összeállítható, és bár viszonylag sok fehérborral készül, megnyugtathatunk mindenkit, hogy az alkoholtartalma egyrészt elfő, maga a bor pedig nagyon aromássá teszi az ételt, a húst pedig ellenállhatatlanul omlóssá. Fűszerként csak egy kis kakukkfű és petrezselyem kerül a szaftos-szószos csirkés fogásba, illetve némi fokhagyma – ezek a gombával és a csirkével isteni kombinációt alkotnak.

A borral és gombával párolt csirkemellet igazán tökéletessé a tejszín teszi, amitől selymes, szószos fogás a végeredmény, amit mindenképpen érdemes olyan körettel tálalni, ami tökéletesen felveszi ennek az ínyenc, de egyszerű húsételnek minden cseppnyi szaftját.

Tejszínes-fehérboros csirke gombával

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 20 dkg apróbb szemű gomba
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2,5 dl fehérbor
  • 2,5 dl tejszín
  • fél csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, és szeletekre vagy négybe vágjuk.

A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, és 1 evőkanál felforrósított olajon minden oldalukon 3-4 perc alatt elősütjük, majd kivesszük a serpenyőből, félretesszük. A serpenyőbe rakjuk, kevergetve kicsit lepirítjuk, majd hozzáadunk 1 evőkanál vajat, a hagymát és a fokhagymát, és 3-4 percig kevergetve dinszteljük, majd a gombát is hozzáadjuk, és időnként megkeverve ezzel is 3-4 percig pirítjuk, majd visszatesszük a csirkemelleket, megszórjuk kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a fehérborral, majd ha felforrt, takarékra vesszük, és fedő alatt 20 percet pároljuk, majd meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, és immár fedő nélkül még 10 percet főzzük, amíg kicsit besűrűsödik a szaft.

Ízlés szerint párolt rizzsel, bulgurral vagy akár főtt tésztával tálaljuk, a lényeg, hogy olyan köretet készítsünk, ami felveszi a finom szaftot az utolsó cseppig.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.