Írd be, mit keresel:

3 filléres praktika a ragyogó, megújult bőrért

Tavasszal a természet megújul, és ilyenkor mi is vágyunk a felfrissülésre, a téli megfáradt, színtelen bőrünk felfrissítésére, feltöltésére, feszesítésére. Akik a természetes megoldásokat szeretik a szépségápolásban, azoknak van néhány nagyon egyszerű, hatékony és filléres praktikánk, ami egyszerre reggeli és arcápoló is lehet!

Cookta - 2018.04.09.
3 filléres praktika a ragyogó, megújult bőrért

Bőrtisztítás és bőrtáplálás táplálóan – kókusszal

Isteni finom és pofonegyszerű, de legfőképpen nagyon hatékony. Este 1 evőkanálnyi kókuszreszeléket beáztatunk 3-4 evőkanálnyi vízbe, majd reggel, amikorra a kókuszreszelék megszívta magát és felpuhult, hozzáadunk 1 teáskanálnyi mézet és 2-3 evőkanálnyi natúr joghurtot, összekeverjük, majd ezzel finoman, de alaposan átdörzsöljük a megmosott, leszárított arcbőrt. Ne siessünk, hogy legyen ideje az elhalt hámsejtektől megszabaduló bőrnek beszívnia a méz, a joghurt és a kókusz értékes tápanyagait. Érdemes nagyobb adagot is készíteni, mert reggelinek is jó, például egy kis zabpehellyel.

Tonizáló tisztítás hidratálással – naranccsal, citrommal

Frissíti és feszesebbé teszi az arcbőrt a természetes savakkal rendelkező citrom és narancs, amit a reggeli narancslevünkből vagy smoothie-ból kicsalhatunk – kevés joghurttal és zabkorpával összekeverve nagyon hatékony. egyszerre tisztít, feszesít és táplál, ráadásul finom reggeli is, ha nagyobb adagban készítjük. Az arc kezeléséhez 1 evőkanál korpa, 1 evőkanál narancslé, 1 teáskanál citromlé, 2 evőkanál natúr joghurt és 5 perc pihentetés szükséges, utána finom masszírozás a megtisztított arcbőrőn csodékat tesz.

Táplál, tisztít, élettel tölt fel – arcradír zabpehellyel és mézzel

Kívül-belül hatékony, ráadásul nagyon finom is, úgyhogy arcápoláshoz és reggelinek is ideális. Este 1 evőkanál zabpelyhet 3 evőkanál vízbe áztatunk az arcunkhoz – a reggelihez nyilván többet, de hasonló arányban – , majd reggel a felpuhult, B-vitaminokban gazdag zabpelyhes keveréket 1-2 evőkanál joghurttal vagy tejszínnel átkeverjük. Szárazabb bőrhöz a tejszínes, zsírosabbhoz a joghurtos változat a jobb, reggelihez a joghurt és sok gyümölcs ajánlott.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.