Pár éve egy ázsiai fúziós étteremben dolgoztam, ott találkoztam néhány különlegesebb alapanyaggal, érdekes hozzávalóval. Az itt megismert ízeket, az ázsiai stílust a mai napig nagyon szeretem.
A most következő tésztasalátába két különlegesebb hozzávaló került, a szójaszósz és az üvegtészta. Az üvegtészta szinte minden multiban kapható, ez szinte nem is számít érdekességnek. A szójaszósz szintén mindenhol kapható, ha nincs otthon, érdemes egy jobb fajtát választani, csak pár száz forint a különbség a legolcsóbb és a legdrágább között. És mivel ezt szinte fűszernek használjuk, sokáig elég.
Zöldséges üvegtészta-saláta fűszeres sült hallal
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés: A kápiát és a répát hasonló méretűre daraboljuk. A petrezselymet és a lilahagymát apróra vágjuk, a szárzellert vékonyan felkarikázzuk, a kukoricát leszűrjük.
A tésztát egy tálba tesszük, felöntjük forró vízzel, 10 percre lefedjük.
Egy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat, rádobjuk a zöldségeket – a petrezselyem kivételével -, ráöntjük a szójaszószt. Pár percig közepes lángon kevergetve pirítjuk, ha nagyon sülne, kis vizet öntünk alá. Akkor jó, ha a zöldségek nem puhulnak meg teljesen, „haraphatóak” maradnak.
Leszűrjük a tésztát, kevés hideg vízzel átöblítjük a szűrőben. Összeforgatjuk a sült zöldségekkel, kis sóval, borssal és a petrezselyemmel.
A halfiléket 2-3 darabba vágjuk, megforgatjuk a fűszerekkel összekevert lisztben. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, oldalanként pár perc alatt készre sütjük. A salátával tálaljuk.