Írd be, mit keresel:

Kényeztető csokis nass egészségesen és egyszerűen

Akik odafigyelnek az egészségtudatosabb életmódra és táplálkozásra, folyton keresik a desszertek - és főleg a csokis finomságok - egészséges alternatíváit. Egy házi vegán és mindenmentes csokis desszerthez van egy jó receptünk, ráadásul igazán egyszerű elkészíteni!

Cookta - 2018.04.18.
Kényeztető csokis nass egészségesen és egyszerűen

Isteni finom, telt, nagyon csokis hatású ez a keverem-kavarom nassolnivaló, sütni, de még főzni sem kell, csak egy kicsit összemelegíteni. A hűtőben tárolandó, mert könnyen olvad, és bármikor jól jöhet, amikor egy falat édességre vágyunk, egy kis energialöketre van szükségünk, de akár szülinapi gyerekzsúrra, baráti bulira is tökéletes apró, falatnyi kockákra vágva.

A csokis nass legfőbb alapanyaga a tahini, amit a keleti konyhát és az egészséges étrendet követőknek nem kell bemutatni. Viszonylag sok kell belőle ehhez a desszerthez, és igaz, hogy nem kalóriaszegény, de nagyon egészséges – jó tudni például, hogy több kalcium van benne, mint a tejben, gazdag hasznos rostokban, antioxidánsokban és fehérjében, emellett fontos vasforrás is. A puha csokis kockákba emellett csupa természetes és egészséges alapanyag kerül, datolya, kakaó és kókuszzsír, és gyakorlatilag bármilyen maggal vagy darabolt diófélével gazdagítható, kókuszos, kávés változatban is készíthető az alábbi alaprecept alapján.

Csokis nass egészségesen

Hozzávalók:

  • 3 púpos evőkanál (dermedt) kókuszzsír
  • 30 dkg tahini (szezámkrém)
  • 6 ducibb datolya
  • 2 púpos evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • csipet só
  • 2 marék mandula

Elkészítés: A datolyát forró vízbe áztatjuk fél órára, majd leszűrjük, és éles késsel elkaparjuk – vagy késes robotgéppel pépesítjük.

A kókuszzsírt egy kisebb lábasba tesszük, hozzáadjuk a tahinit, a datolyát, a kakaóport, a vanília-kivonatot és egy csipet sót, és gyenge tűzön kevergetve összemelegítjük – nem főzzük, csak addig hagyjuk a tűzön, míg teljesen összekeverednek az alapanyagok.

Sütőpapírral vagy frissen tartó fóliával kibélelt kisebb négyszögletes edénybe öntjük, elsimítjuk, a tetejét durvára vágott mandulával megszórjuk.

Ha kicsit kihűlt, 4 órára hűtőbe tesszük, majd kockára vágva kínáljuk. Érdemes a hűtőben tárolni, ha marad belőle, mert könnyen puhul-olvad szobahőmérsékleten.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.