Írd be, mit keresel:

Csodás csirkecomb csilisen, omlós-ropogósan

A csirke legszaftosabb, legomlósabb része a comb, akkor igazán finom, ha kívül pirosra és ropogósra, belül porhanyósra sülnek. Ha egy pikáns páccal megvadítjuk kicsit, akkor egészen lenyűgöző fogást rittyenthetünk, minimális macerával, ami alakbarát, finom és az anyagcserét is felpörgeti - köszönhetően a friss csilinek.

Cookta - 2018.04.19.
Csodás csirkecomb csilisen, omlós-ropogósan

Igaz, hogy a csirkemellfilé népszerűsége verhetetlen, de vannak, akik inkább a combra voksolnak, mert a csontoknak köszönhetően sokkal ízletesebbre sül a hús. Most egy csípős-friss változat készült, nagyon egyszerűen, de különleges páccal. Jó tudni, hogy a pác nem csak ízesíti a húst, hanem a hús szerkezetét is megváltoztatja, ezért kell bele mindig valamilyen olaj és savas alapanyag, ami lehet citrus, bor vagy egy kevés ecet, mert ezek lágyítják, puhítják a hús szöveteit, így igazán omlósra sülnek belül akkor is, ha kívül kicsit pirultabbra, ropogósabbra sütjük.

Most citromos páccal készült, egy kis friss csilivel megvadítva, kellemesen pikáns és üde, és szép pirosra is sül. A pácba egy leveskocka is került, amitől krémesebb, sűrűbb lesz a textúrája, könnyebben körbeöleli a húst, és egy késes kis robotgépben 1 perc alatt összeállítható. Nagyon jót tesz a húsnak, ha pár órát hagyjuk érlelődni, de ha nincs időnk, azonnal is süthetjük, úgy sem okoz majd csalódást.

Csilis csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 csirke felsőcomb
  • 3-4 friss csilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál koriandermag
  • 1 evőkanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 citrom
  • 1 leveskocka
  • fél dl olívaolaj
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés: A csiliket kicsumázzuk és felaprítjuk, a fokhagymát meghámozzuk, és mindkettőt egy késes robotgépbe tesszük. Hozzáreszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a levét, hozzáadjuk a koriandert, a római köményt, a pirospaprikát és a leveskockát, hozzáöntjük az olívaolajat, és egészen krémesre összemixeljük.

A felsőcombokat egy tálba tesszük, ráöntjük a csilis pácot, alaposan összeforgatjuk, ha tehetjük, érdemes 2-3 órát pácolni a hűtőben.

A bepácolt húsokat tepsibe tesszük, a maradék pácot a tetejükre kenjük, aláöntjük a bort, fóliával lefedjük, és 180 fokos sütőbe toljuk, légkeverés mellett 20 percet sütjük, majd a fóliát levéve még 15-20 percre visszatoljuk, amíg szép pirosra, ropogósra sülnek.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk, tökéletes hozzá például a sütőben sült, kevés olívaolajjal összeforgatott apróbb szemű burgonya, ami a csirkecombok mellett egy füst alatt elkészül, de salátával, párolt rizzsel, sült zöldségekkel is kísérhetjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.