Írd be, mit keresel:

Húsgombócleves kiadósan és egyszerűen, finom kis csavarral

A legegyszerűbb zöldségleves is tökéletes és izgalmas, gazdag fogássá tehető egy kis húsgombóccal, én most ezt is egy kicsit megvariáltam némi almával és tormával, és isteni finom lett, érdemes kipróbálni!

Cookta - 2018.04.22.
Húsgombócleves kiadósan és egyszerűen, finom kis csavarral

Az egyszerű húsgombóclevest különösen finommá tehetjük, egy kis csavarral. A hagyományoshoz ellentétben a zöldségek és a gombóckák mellett került a levesbe még csemege torma és alma is, melyekkel különösen finom ízt kapott.

Forrás:
Kard Éva

Nagyon egyszerű változat, de ízeiben egészen más, sokkal izgalmasabb, édeskés-csípős és kellemesen telt ízű leves az eredmény, és bizonyítja, hogy a torma nem csak a húsvéti sonkához jó, érdemes gyakrabban hasznáni – vagy legalábbis a húsvéti maradékból hasznosítani a reszelt tormát.

Forrás:
Kard Éva

Tormás-almás húsgombócleves

Hozzávalók:
A húsgombóchoz:

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • őrölt feketebors
  • 1 db tojás

A leveshez:

  • 2 db alma
  • 1 db paszternák
  • 2 db sárgarépa
  • 1/2 zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál csemege reszelt torma
  • őrölt fehérbors
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 2 teáskanál kukoricaliszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1-1,5 l víz

Elkészítés: A húsgombócokhoz a vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyon apróra. Ezután adjuk a darált húshoz a tojással együtt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és gyúrjuk alaposan össze. Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb gombócokat a húsmasszából, majd tegyük félre.

A leveshez a vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségeket szintén pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Az almát a héjával együtt vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, és pároljuk tovább még pár percig. Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a tormát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és főzzük a zöldségeket félpuhára.

Amikor a zöldségek félpuhára főttek, tegyük a levesbe az előzőleg elkészített húsgombócokat, és főzzük tovább.

Amikor a zöldségek és a húsgombóc puhára főttek, adjuk hozzá a feldarabolt almát, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és főzzük még 2-3 percig a levest, arra figyelve, nehogy az alma szétfőjön, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor merjük a sűrű levest tányérba, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.