A kevesebb műanyaghasználatot ma már egyre könnyebb megoldani, segítségével rengeteget könnyíthetünk a környezetünk terhein. De mi a helyzet akkor, ha a konyhában akarjuk visszafogni a műanyagtermékek használatát? Hogyan lehet például fagyasztani anélkül, hogy zacskókat vagy műanyag tárolóedényeket kelljen használnunk?
Ne féljünk az üvegtől!
A műanyag tárolóedények ideje lejárt – az üvegtermékeket ugyanúgy be lehet tenni a fagyasztóba, ahogyan a műanyagokat, nem lesz semmi bajuk! Használjuk ki a dunsztosüvegeinket, ezeket úgyis kidobnánk, ha elfogy belőlük az étel. Így legalább könnyedén újrahasznosíthatjuk őket, és nem kerülnek a szemétbe kihasználatlanul.
Arra azért figyeljünk, hogy az első néhány órában ne tegyük rájuk a fedőket, amikor betesszük őket a fagyasztóba – utána viszont már simán be lehet őket zárni. A vastag dunsztosüvegek az igazán használhatóak, mivel a nagyon vékony üveganyag nem elég erős ahhoz, hogy a hőmérsékletváltozás okozta tágulást elviselje.
Fémet a fagyóba!
A konzervdobozokat is újrahasznosíthatjuk, ha találunk rá megoldást, hogyan tudjuk minél kevesebb környezetszennyező anyag felhasználásával lezárni őket. Az alufólia jó ötlet lehet, ha nem használunk belőle túl sokat. A fém simán kibírja a fagyasztó alacsony hőmérsékletét, és még egy olyan dolgot találtunk a segítségével, amit egyébként kidobtunk volna, és azonnal hulladék keletkezett volna belőle.
További környezettudatos és praktikus tippet itt találtok >>