Írd be, mit keresel:

Hogyan fagyaszd le az ételeket műanyag használata nélkül?

A kevesebb műanyaghasználatot ma már egyre könnyebb megoldani, segítségével rengeteget könnyíthetünk a környezetünk terhein. De mi a helyzet akkor, ha a konyhában akarjuk visszafogni a műanyagtermékek használatát? Hogyan lehet például fagyasztani anélkül, hogy zacskókat vagy műanyag tárolóedényeket kelljen használnunk?

Cookta - 2018.04.23.
Hogyan fagyaszd le az ételeket műanyag használata nélkül?

Ne féljünk az üvegtől!

A műanyag tárolóedények ideje lejárt – az üvegtermékeket ugyanúgy be lehet tenni a fagyasztóba, ahogyan a műanyagokat, nem lesz semmi bajuk! Használjuk ki a dunsztosüvegeinket, ezeket úgyis kidobnánk, ha elfogy belőlük az étel. Így legalább könnyedén újrahasznosíthatjuk őket, és nem kerülnek a szemétbe kihasználatlanul.

Arra azért figyeljünk, hogy az első néhány órában ne tegyük rájuk a fedőket, amikor betesszük őket a fagyasztóba – utána viszont már simán be lehet őket zárni. A vastag dunsztosüvegek az igazán használhatóak, mivel a nagyon vékony üveganyag nem elég erős ahhoz, hogy a hőmérsékletváltozás okozta tágulást elviselje.

Fémet a fagyóba!

A konzervdobozokat is újrahasznosíthatjuk, ha találunk rá megoldást, hogyan tudjuk minél kevesebb környezetszennyező anyag felhasználásával lezárni őket. Az alufólia jó ötlet lehet, ha nem használunk belőle túl sokat. A fém simán kibírja a fagyasztó alacsony hőmérsékletét, és még egy olyan dolgot találtunk a segítségével, amit egyébként kidobtunk volna, és azonnal hulladék keletkezett volna belőle.

További környezettudatos és praktikus tippet itt találtok >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.