A selymes és lágy csokihab a legkényeztetőbb desszert, és sokan bonyolultnak is gondolják, de igazából nagyon egyszerű, csak egy kis technika és jó minőségű csoki kell hozzá. Ötcsillagos desszert, a jelszó pedig: a legegyszerűbb a legjobb. Ennél csokisabb és könnyebb desszert nem létezik, csak csokoládé és víz kell hozzá, jó, még egy harmadik is: levegő!
Az alaprecept bámulatosan egyszerű, egyféle csokival is működik, de többfélét is rétegezhetünk, és a rétegeket ízesíthetjük is, így a beharangozott 2 alapanyag növekszik, de érdemes játszani és kipróbálni sokféle módon, és kevés csili, fahéj, vanília-kivonat hozzáadásával, ropogósabb rétegekhez pirított és aprított csonthéjasokkal érdemes gazdagítani, de ettől még az alapkoncepcióval ténylegesen csokoládé és víz keverékével készül, elképesztően finom és végtelenül egyszerű.
Érdemes jobb minőségű csokival készíteni, mert itt ez a kulcsfontosságú alapanyag, szóval tortabevonóval nem működik, de megfizethető, igényesebb csokival mesefinom lesz, akár egyféléből, akár többféle csokoládéból készítjük. A videón jól követhető a készítés menete, alatta pedig jön a részletes recept – 3 féle csokira.
Könnyű csokimousse 2 alapanyaggal
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokoládét összetördeljük, hozzáadunk 6 cl vizet, és 800 Watton 30 másodpercet melegítjük mikróban, majd összekeverjük, még 20 másodpercre visszatesszük, majd simára keverjük. A csokit újra átkeverjük, majd tiszta plasztikzsákba tesszük, lezárjuk, ellapogatjuk, és a fagyasztóba tesszük 1 órára. A zacskóból kiszabadítva elektromos robotgéppel átkeverjük, majd a fenti vízmennyiséget a csokihoz adva habosra keverjük.
A csokikrémet habzsákba téve vagy kanállal poharakba porciózzuk, és legalább 30 percet pihentetjük a hűsben, hogy kellő textúrát kapjon, majd ízlés szerint reszelt csokival, friss gyümölccsel tálaljuk.
Fontos! Ha háromféle krémet készítünk, akkor harmadoljuk a hozzávalókat, mert közel 60 dkg csokival irdatlan mennyiség lesz!