Írd be, mit keresel:

Isteni zöld szendvicskrém, ami nem avokádóval készül

Meglepően egyszerű, de isteni finom szendvicskrém készült, aminek az alapanyagait még a dörzsölt és rutinos konyhatündérek sem találták ki a hétvégi kerti partin. Zseniálisan egyszerű, mindenki rájárt, pikk-pakk elfogyott, és mivel első próbálkozás volt, a fűszerezés is minimális lett csupán, de van benne fantázia. A színe meglepő, de isteni!

Cookta - 2018.05.07.
Isteni zöld szendvicskrém, ami nem avokádóval készül

A zöldbab méltatlanul mellőzött zöldségünk, pedig nagyon egészséges és diétás, szezonon kívül fagyasztva bármikor beszerezhető, percek alatt megfő, kimondottan alakbarát, 100 g csak 30 kcal energiát tartalmaz, A-, C-, D- és B-vitaminban gazdag, kalcium-, magnézium- és vas-, sőt rosttartalma is jelentős, rostokban gazdag, ami most fetával és fokhagymával pépesítve isteni szendvicskrémmé lényegült, de kicsit lágyabbra hagyva mártogatósnak is remek egy kis hasábokra vágott répával, uborkával, zsenge karalábéval.

A fehérjedús kencét legközelebb egy kis csilivel és citrommal, esetleg egy jókora csipetnyi oregánóval vagy friss mentával próbáljuk ki, nagyon nyárias és friss, alakbarát, iszonyú finom és tényleg roppant egyszerű…

Zöldbabos-fetás szendvicskrém, mártogatós

Hozzávalók:

  • 20 dkg (fagyasztott) zöldbab
  • 10 dkg feta vagy krémfehér sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 evőkanál tejföl vagy natúr krémsajt
  • só, bors

Elkészítés: A zöldbabot enyhén sós forró vízbe tesszük, és 5-6 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni. Késes robotgépbe tesszük, hozzámorzsoljuk a sajtot, hozzáreszeljük a fokhagymát, borsot őrölünk hozzá, és pépesítjük, ha kell, adhatunk hozzá pár kanál tejfölt vagy krémsajtot, és ízlés szerint darabosabbra vagy krémesebbre mixeljük.

Kínálhatjuk pirítóssal vagy friss kenyérrel szendvicskrémnek, de hasábokra vágott friss zöldséggel is remek.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.