Meglepően egyszerű, de isteni finom szendvicskrém készült, aminek az alapanyagait még a dörzsölt és rutinos konyhatündérek sem találták ki a hétvégi kerti partin. Zseniálisan egyszerű, mindenki rájárt, pikk-pakk elfogyott, és mivel első próbálkozás volt, a fűszerezés is minimális lett csupán, de van benne fantázia. A színe meglepő, de isteni!
A zöldbab méltatlanul mellőzött zöldségünk, pedig nagyon egészséges és diétás, szezonon kívül fagyasztva bármikor beszerezhető, percek alatt megfő, kimondottan alakbarát, 100 g csak 30 kcal energiát tartalmaz, A-, C-, D- és B-vitaminban gazdag, kalcium-, magnézium- és vas-, sőt rosttartalma is jelentős, rostokban gazdag, ami most fetával és fokhagymával pépesítve isteni szendvicskrémmé lényegült, de kicsit lágyabbra hagyva mártogatósnak is remek egy kis hasábokra vágott répával, uborkával, zsenge karalábéval.
A fehérjedús kencét legközelebb egy kis csilivel és citrommal, esetleg egy jókora csipetnyi oregánóval vagy friss mentával próbáljuk ki, nagyon nyárias és friss, alakbarát, iszonyú finom és tényleg roppant egyszerű…
Zöldbabos-fetás szendvicskrém, mártogatós
Hozzávalók:
Elkészítés: A zöldbabot enyhén sós forró vízbe tesszük, és 5-6 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni. Késes robotgépbe tesszük, hozzámorzsoljuk a sajtot, hozzáreszeljük a fokhagymát, borsot őrölünk hozzá, és pépesítjük, ha kell, adhatunk hozzá pár kanál tejfölt vagy krémsajtot, és ízlés szerint darabosabbra vagy krémesebbre mixeljük.
Kínálhatjuk pirítóssal vagy friss kenyérrel szendvicskrémnek, de hasábokra vágott friss zöldséggel is remek.