Írd be, mit keresel:

3 izgalmas és frappáns fogás konzerv babbal

A konzerv ételekért általában nem rajongunk, de a csicseriborsó és a szemes bab kivételt képeznek, mégpedig azért, mert mindkettő nagyon egészséges, fehérjében, vasban, magnéziumban és káliumban, valamint rostban gazdagok, de a száraz hüvelyeseket előkészíteni és megfőzni idő- és energiaigényes, a konzervek használatával így időt és pénzt is spórolhatunk, és villámgyors fogásokat készíthetünk a konzerves, főtt változatokkal.

Cookta - 2018.05.08.
3 izgalmas és frappáns fogás konzerv babbal

Míg a konzerv borsó és zöldbab nem kedvenc, mert állagában túl puha, és a fagyasztott is pár perc alatt megfő, addig a szemes babnál ez élszakányi áztatást és még ezután is hosszabb főzést igényel. Pedig nagyon jó alapanyagunk, konzerv formában olcsó és egészséges, és percek alatt kiváló vacsora kerekíthető belőle – ehhez adunk most néhány ötletet.

Hagymás bab 15 perc alatt

Valószínűleg mindenkinek Piedone, vagyis Bud Spencer jut eszébe erről az ételről. Kiadós, gyors, egyszerű, isteni, életmentő lehet szaladós napokon. Videós receptünket itt találjátok >>

Forrás:
Mikes Márk

Babburger

A hamburger mostanság ugyancsak népszerű, és isteni változat készíthető a műfajban húsmentesen, babbal is. Akár azért, mert kerüljük a húst valamilyen okból, akár azért, mert pénztárcabarátabb változatra épp szükségünk. Fehérjében gazdag, isteni finom, nagyon kiadós ez a babos változat >>

Csilis-babos kukoricaleves

Egytálételnek is beillik, olyan tartalmas és laktató, miközben egyszerű és gyors, telt ízű és gazdag, egyszerre pikáns és lágy, de ízlés szerint egy kis plusz csilivel igazán pikáns fogássá is alakíthatjuk ezt a pikk-pakk és kiadós fogást ezzel a recepttel >>

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.