Az omlett mindig jó megoldás, ha kiadós és tápláló fogásra van szükség gyorsan, egy kis spenóttal felturbózva pedig még egészségesebb és isteni finom, ráadásul így csomó vitamin és rost is kerül bele. Reggelire, ebédre vagy vacsorára is tökéletes, de ha feltekerjük és szeleteljük, vendégvárónak sem utolsó...
A késes konyhai robotgép hihetetlenül jó találmány, a segítségével rengeteg munkafolyamatot megkönnyíthetünk és lerövidíthetünk, ráadásul pépesítéshez igazán ideális. Ehhez a szuperegészséges spenótos omletthez például elengedhetetlen, a zsenge zöldséget nyersen egy kis tejjel tökéletesen simára mixeli, és a többi alapanyagot hozzáadva a masszát rögtön önthetjük is a serpenyőbe.
Nem csak egészséges és szépségesen zöld, de nagyon finom is ez a változat, ízlés szerint megszórhatjuk reszet sajttal vagy fetával, koktél vagy aszalt paradicsommal, szelhetünk rá avokádót, vagy – mint az alábbi receptben – megtölthetjük sonkával és kukoricával, de minden változatban nagyon finom.
Zöld omlett spenóttal
Hozzávalók:
Elkészítés: A spenótot és a zöldfűszert késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a tejet, és simára összeturmixoljuk, közben 1-2 alkalommal érdemes a robotgép faláról egy spatulával leszedni a feltapadt zöldeket, hogy teljesen pépes legyen a keverék. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a sütőport és az étkezési keményítőt, sózzuk, borsozzuk, összemixeljük.
Egy nagyobb serpenyőben evőkanálnyi olívaolajat forrósítunk, beleöntjük a zöld keveréket, és 3-4 percig sütjük, majd egy tányérra csúsztatjuk. A serpenyőt ráborítva óvatosan, de határozott mozdulattal visszafordítjuk, és még 2-3 percet sütjük, majd tányérra vagy vágódeszkára csúsztatjuk.
A töltelékhez a sonkát felkockázzuk, és a kukoricával együtt az omlettre szórjuk egyenletesen, majd feltekerjük, és szeletelve tálaljuk.