Írd be, mit keresel:

Csirkesaslik könnyen, egészségesen – serpenyőben vagy grillen

A saslik több szempontból is zseniális étel: színes, mutatós, egyszerű és sokféle íz találkozik benne, ideális kerti sütögetéshez, de még akkor is a grillezés hangulatát nyújtja, ha nincs módunk a szabadban sütögetni, és egyszerűen csak serpenyőben készítjük el.

Cookta - 2018.05.12.
Csirkesaslik könnyen, egészségesen – serpenyőben vagy grillen

A falatnyi darabokra vágott, pácolt és nyársra húzott húsfalatkák ezerfélék lehetnek, a hús, a pác és persze a zöldségek is változhatnak, és érdemes is játszani és variálni, minél többféle módon kipróbálni, mert egyszerű és gyorsan elkészülő, mutatós fogás, kerti partira is tökéletes, de csak a magunk örömére is elkészíthetjük a tűzhelyen sütve.

Az alábbi változatban szójaszószos-balzsamecetes páccal és csirkehússal készült, egészséges, még diétás is, a húst a balzsamecet pác nagyon porhanyóssá, omlóssá teszi, csak arra érdemes vigyázni, hogy ne süssük túl, ne hagyjuk kiszáradni a húst. A pácba érdemes egy leveskockát is belemorzsolni, ettől sűrűbb és krémesebb lesz, jobban körbefogja a húst, nem folyik le róla. Zöldségként most húsos paprika került a nyársakra, de ízlés szerint színesíthetjük más vékonyra vágott olyan zöldséggel, ami szintén hamar átsül – cukkinivel, gombával, hagymával is…

Paprikás csirkesaslik fűszeres páccal

Hozzávalók:

  • 1/2 dl fehérbor
  • 4 csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál morzsolt oregánó
  • frissen őrölt bors
  • 1 leveskocka
  • 2 nagy színes kalifornai vagy kápia paprika
  • 2 evőkanál szezámmag
  • hurkapálca vagy fa grillnyárs

Elkészítés: A grillnyársakat egy kisebb tepsibe tesszük, ráöntjük a fehérbort, félretesszük, hogy megszívják magukat, és ne égjenek majd meg, ha szabadban sütünk.

A fokhagymát meghámozzuk, nagyjából összevágjuk, majd egy késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, a balzsamecetet, a szójaszószt, az oregánót, hozzámorzsoljuk a leveskockát, borsot őrölünk hozzá, és alaposan összemixeljük, amíg szép, sima pácot kapunk. A csirkemellet felkockázzuk, tálba tesszük, ráöntjük a pácot, és alaposan összeforgatjuk, majd lefedve legalább 1 órára a hűtőbe tesszük, de még jobb, ha egy egész éjszakát tud pácolódni.

Sütés előtt a húsos paprikát nagyobb szeletekre, majd kockákra vágjuk, összeforgatjuk a csirkével, hogy a paprika is kapjon egy keveset a pácból, majd váltogatva a húst és a paprikát a nyársakra húzzuk.

Kerti grillen – vagy ennek hiányában egy jól felforrósított grill serpenyőben – időnként megforgatva 6-8 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt megszórjuk szezámmaggal, és ízlés szerint salátával, kuszkuszzal, joghurtos szósszal tálaljuk…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.