Írd be, mit keresel:

Epres álom – krémes rakott piskóta sütés nélkül

Lágy és krémes, kellemesen vaníliás és minden falatjába jut egy kis eper, sütés nélkül készül és elronthatatlanul egyszerű, mégis mindenkit levesz a lábáról ez az isteni desszert. Selymes mascarponés tejszín, eper és babapiskóta mesés hármasa!

Cookta - 2018.05.12.
Epres álom – krémes rakott piskóta sütés nélkül

Igazi epres álom ez a nyilem-nyalom finomság, nem kell hozzá túl sok eper, vékonyra szeletelve kerül a rétegek közé, de így is átjárja a gyümölcs aromája az egész süteményt, viszont nem áztatja el. Gyorsan összeállítható és pofonegyszerű, a legnagyobb kihívás benne, hogy érdemes egy éjszakát pihentetni, mert így lesz tökéletes az állaga, a piskóta felpuhul, a krém besűrűsödik, az eper zamatát pedig átveszi az egész…

A krém mascarponével és vaníliás cukorral gazdagított tejszínhab, így lágyabb és selymesebb, mintha csak tejszínhabot használnánk, könnyű és krémes, a piskótákat pedig érdemes vaníliás tejben megforgatni, hogy könnyebben felpuhuljanak majd a desszertben. Ha felnőtteknek készül, a tejbe tehetünk egy kis fehér rumot vagy narancslikőrt is, nem fogja elrontani…

Epres-vaníliás rakott piskóta

Hozzávalók:

  • 25 dkg eper
  • 5 dl tejszín
  • 15 dkg mascarpone
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, vékony szeletekre vágjuk. A tejet egy tányérba öntjük, hozzáadunk 1 teáskanálnyi vanília-kivonatot, elkeverjük. A jól behűtött tejszínt és mascarponét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és elektromos habverővel habbá verjük.

A babapiskótákat megforgatjuk a vaníliás tejben, majd egy jénai vagy kerámia tál alját szorosan kirakjuk vele, megkenjük bőven tejszínnel, majd kirakjuk egy sor szeletelt eperrel. Újra mártott babapiskóta, tejszínhab és eperjön, amíg az alapanyagok tartanak, majd fóliával lefedjük a tálat, és hűtőben 6-8 órát pihentetjük, amíg az ízek összeérnek és a piskóta felpuhul.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.