Nem igazi pizzáról van szó, hiszen a tésztát padlizsán váltja ki, de ránézésre hasonló, sokkal egészségesebb, összességében pedig nagyon finom, diétás, ráadásul nagyon egyszerű is, salátával főételnek, önmagában falatkának is ideális partira, vendégvárónak.
Egészséges, egyszerű és nagyon finom, a pizza testvérének is nevezhetjük, elkerülve a tésztát, így a lisztet, a dagasztást, kelesztést és nyújtást is, ráadásul jóval kalóriaszegényebb, gluténmentes és sokkal gyorsabb is. A zöldségeket – és főleg a mostoha padlizsánt – nem kedvelőknek is meglepetést okozhat ez a mini pizza.
Itt a legegyszerűbb változatban készült, margherita-módra, csupán paradicsommal és mozzarellával, vega változatban, de sonka, szalámi, húsfalatka, konzerv tonhal vagy bacon is pakolható rá, illetve bármi, amit a kedvenc pizzánkra tennénk.
Padlizsános mini pizza
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és 1 evőkanál olívaolajon egy serpenyőben megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük az oregánóval, ízlés szerint kis csilit is adhatunk hozzá, majd botmixerrel pépesítjük.
Közben a megmosott padlizsán szárrészét levágjuk, 1 centis karikákra vágjuk, sütőpapírral fedett tepsibe rakjuk, 2 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, majd ecsettel átkenük, és 180 fokos sütőben légkeverés mellett 10 percet elősütjük. Közben a koktélparadicsomot és a mozzarelát felkockázzuk.
Az elősütött padlizsánkarikákat megkenjük a paradicsomszósszal, elosztjuk rajtuk a mozzarellát és a paradicsomot, ízlés szerint fűszerekkel, feltétekkel gazdagíthatjuk, majd még 10 percre vosszatoljuk a sütőbe.
Salátával főételként, magában falatkának is kínálhatjuk friss bazsalikommal meghintve – egyszerű, alakbarát, gyors és isteni!